Поділитись:

В Україні хочуть, щоб у гуртожитках студенти окремо платили за "комуналку"

П'ятниця, 14 липня 2017, 09:37

Вищим навчальним закладам дозволять розмежовувати оплату для студентів, які проживають у студентських гуртожитках, на оплату за проживання і оплату за використані ними комунальні послуги.

Відповідні норми містить проект спільного наказу МОН, Мінфіну та МОЗ, що оприлюднений для громадського обговорення, – пише Освіта.ua.

Зокрема передбачається, що спільний наказ відомств дозволить упорядкувати питання встановлення плати за проживання в студентських гуртожитках та плати за комунальні послуги.

Розробники документа зазначають, що запропоновані зміни, окрім приведення норм чинного наказу до вимог законодавства, дозволять вищим навчальним закладам зменшити граничний розмір плати за проживання у студентському гуртожитку й водночас стягувати з таких студентів плату саме за використані комунальні послуги.

"Розділення витрат дозволить вищим навчальним закладам здійснювати вчасну та в повному обсязі оплату за комунальні послуги. При цьому студенти, що проживають у студентських гуртожитках, будуть більш економно та сумлінно ставитись до використання води, електроенергії тощо", – наголошують автори документа.

Громадське обговорення проекту наказу триватиме до 19 липня. Пропозиції та зауваження можна надсилати на електронну адресу: [email protected].

Текст документа та пояснювальна записка до нього опубліковані на сайті Міністерства освіти і науки.

Надрукувати
мітки:
коментарів