Поділитись:

Як позбутися смороду в Луцьку: активіст запропонував вихід

Середа, 12 липня 2017, 08:49
Як позбутися смороду в Луцьку: активіст запропонував вихід

Одним із джерел нестерпних запахів у Луцьку є визначені місця скидання нечистот у колекторну каналізаційну мережу міста.

Практично кожен асенізаційний автомобіль має на борту договір із зазначенням його номера на офіційне оплатне скидання певного об'єму нечистот у визначеному договором місці. Про це у Facebook повідомляє активіст "Самооборони Волині" Олександр Ніколайчук.

"Та є одне "але". Хто визначає і, головне, контролює об'єми? А ніхто. Цифри у прямому сенсі висмоктані з пальця. І тут аж ніяк не вина суб'єктів господарювання: риба шукає де глибше, а водій – де рівніше", – написав він.

З його слів, вирішення обох проблем (обліку та смороду) дуже просте.

"Необхідно безпосередньо на самій станції очисних споруд у Липлянах обладнати пункт для зливу. І місце є. Потрібно лиш тверде покриття для доїзду забезпечити та контрольно-рахувальне устаткування грамотне встановити. Все. Аби з'явилася добра воля для громади міста попрацювати. Разова ціна вирішення питання 50-100 тис. гривень з бюджету. Можна, правда, і в рази дорожче, по-модному зробити. Все одно при належному обліку швидко окупиться. А от з "лівими" зливами по місту боротися значно легше стане, бо всі, хто не відправився на очисні, автоматично стають порушниками", – запропонував виходу із ситуації активіст.

Олександр Ніколайчук зазначив, що його пост треба сприймати як публічне звернення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024