Поділитись:

В Україні виявили 84 нелегальні обмінники

Вівторок, 11 липня 2017, 18:51
В Україні виявили 84 нелегальні обмінники

Національний банк України у першому півріччі 2017 року здійснив 503 перевірки пунктів з обміну валюти небанківських фінансових установ.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Перевірки здійснювалися у Києві та у 21 області України: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській.

Під час перевірок виявлено 84 пункти обміну валют, які працювали нелегально. Зокрема, найбільше таких пунктів зафіксовано в Івано-Франківській області – 29. У Києві та Запорізькій області виявлено по 18 таких пунктів, у Львівській області – 8, у Київській – 5, у Кіровоградській – 3.

Станом на 01 липня 2017 року генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 29 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта". Сьогодні в Україні зареєстровано 3 371 відокремлених підрозділів небанківських фінансових установ.

Надрукувати
мітки:
коментарів