Поділитись:

Українцям планують встановити інтелектуальні лічильники газу

Понеділок, 10 липня 2017, 08:21
Українцям планують встановити інтелектуальні лічильники газу

Національна комісія, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ), виступає за встановлення кінцевих споживачів інтелектуальних газових лічильників, тобто пристроїв обліку, які зможуть виміряти обсяги спожитого газу та оперативно онлайн передавати ці значення в регіональну газопостачальну компанію (облгаз).

Про це інформує еizvestia.com.

Зі слів голови Нацкомісії Дмитра Вовка, установка таких приладів обліку дозволить в майбутньому перейти до розрахунку вартості послуг з розподілу газу (вартості послуг області) на основі вартості замовленої потужності, тобто того рівня споживання газу, який замовляє для себе споживач і який повинен забезпечити облгаз у точці приєднання Потребителя до газораспределительной мережі.

"Нам потрібно рухатися до замовленої потужності. Для досягнення замовленої потужності, наприклад, у тому ж Венгриі було прийнято закон, за яким було визначено, що все, що споживає більше 20 куб. В годину, повинен бути оснащений інтелектуальними приладами обліку ... Зробили це, знизили планку до 10 куб м в годину. Встановили прибори обліку - перейшли до замовленої потужності ", – сказав Вовк, додавши, що встановивши такі рахунки, споживачі та облгаки отримують у оперативному доступі інформацію про фактичне споживання, яка може бути перевірена обома сторонами. На основі цієї інформації можна розрахувати значення замовленої потужності, яка повинна забезпечити облгаз.

Надрукувати
мітки:
коментарів