Поділитись:

В "Укрзалізниці" модернізували вагони для української армії

П'ятниця, 07 липня 2017, 12:17
В «Укрзалізниці» модернізували вагони для української армії

Для потреб супроводжуючих військові ешелони ПАТ "Укрзалізниця" переобладнала перший службово-технічний рефрижераторний вагон.

Про це повідомив глава ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун в мережі Facebook.

"Усі роботи виконані за власні кошти силами філії "Рефрижераторна вагонна компанія". Плануємо днями продемонструвати цей модернізований вагон офіцерам Збройних сил України. Якщо отримаємо позитивні відгуки від військових, готові облаштувати ще 8 таких вагонів", – зазначається у повідомленні.

Модернізований вагон облаштований спальним купе, караульним приміщенням, санвузлом та кухнею, що укомплектована меблями, з плитою для приготування гарячих страв та кухонним інвентарем. Усі побутові приміщення опалюються взимку. Система водозабезпечення влаштована аналогічно системі пасажирського вагону та містить все необхідне: душ, умивальник та туалет. Крім того, спецвагон має сейф для зброї, вікна з гратами, освітлення та все необхідне за військовим статутом вартової служби.

Окрім цього, для перевезення особового складу використовується ще 102 плацкартних вагони.

Також Войцех Балчун зазначив, що актуальним залишається питання осучаснення нормативно-технічної документації з умов перевезень особового складу Міноборони та військової техніки. На часі розробка нових вагонів для вартових та нормативів, що відповідатимуть сучасності, а в майбутньому – стандартам Європейського Союзу та Північноатлантичного Союзу НАТО.

Надрукувати
мітки:
коментарів