На Волині затримали літальний апарат контрабандистів

Четвер, 06 липня 2017, 17:20

На Волині затримали жителя прикордоння, який, ймовірно, причетний до незаконного використання малого літального апарату.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

З початку цього року зафіксовано 53 випадки порушення державного кордону малими літальними апаратами, за допомогою яких незаконно переміщуються тютюнові вироби, наркотичні речовини, зброя та нелегальні мігранти.

Зважаючи на великий радіус дії літальних апаратів така протиправна діяльність формується та здійснюється за межами контрольованих прикордонних районів, що знаходяться в глибині території України на відстані 100-120 км від лінії державного кордону.

Так, 6 липня 2017 року у Волинській області на відстані 30 км від державного кордону зафіксували політ малого літального апарату в межах Любомльського, Шацького, Старовижівського районів (до 60 км від лінії державного кордону). За 2 км від с. Кукуріки Старовижівського району пошукова група встановила місце можливого зльоту та посадки малого літального апарату. Також затримали особу, можливо, причетну до організації протиправної діяльності, яка забезпечувала політ (зліт-посадку) цього малого літального апарату.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян за допомогою у встановленні фактів використання малих літальних апаратів з протиправною метою. Інформацію щодо незаконного використання малих чи безпілотних літальних апаратів, що незаконно перетинають державний кордон, просять повідомити Державну прикордонну службу України на телефон довіри:(044) 527-63-63 або (067) 466-78-62.