Поділитись:

Творці вірусу Petya.A зробили заяву

Четвер, 06 липня 2017, 16:16
Творці вірусу Petya.A зробили заяву
Група хакерів, які розробили вірус Petya.A, вийшли на зв'язок з користувачами американського ресурсу Motherboard, розповівши деякі деталі про вірус Petya.

Про це повідомляє Еспресо.

У повідомлені зазначається, що хакер або група хакерів, які стоять за розробкою вірусу Petya, вперше з моменту атаки дали про себе знати.

Творці вірусу спустошили біткоін-гаманець, на рахунку якого було $10 тис., при цьому вірус вимагав за розшифровку файлів по $300, але ті, хто заплатили, ключів не отримали.

Через деякий час група хакерів перевела вкрадені гроші, дрібними сумами, на онлайн-гаманці сайтів Pastebin і DeepPaste – ці сайти часто використовуються хакерами, оскільки, наприклад, DeepPaste, доступний тільки через Tor-браузер, який застосовують для використання глибокого інтернету.

Потім невідомий, який виступав від імені розробників вірусу, запостив звернення до всіх постраждалих, в якому вимагав 100 біткоінів за повернення їх персональних данних, що еквівалентно $256 тис.

Також повідомляється, що на зв'язок з адміністрацією ресурсу вийшов один з нібито авторів вірусу Petya, і, з його слів, вони просили таку суму, бо ключ від дешифровки вірусу підійде до всіх комп'ютерів у світі, які вразив цей вірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ВІДНОВИТИ РОБОТУ КОМП'ЮТЕРА ПІСЛЯ ВІРУСУ PETYA.A

Надрукувати
мітки:
коментарів