Поділитись:

Утримувач будинку з вітряком не знає, хто його туди поставив

Середа, 05 липня 2017, 20:00
Утримувач будинку з вітряком не знає, хто його туди поставив

На підприємстві МЖК, яке обслуговує будинок на проспекті Соборності, 38, не знають хто туди встановив вітряк, і кажуть, що він встановлений з порушеннями.

Про те, що вітряк стоїть на даху і своїм шумом заважає спати вночі, повідомили мешканці будинку на Соборності, 38. Про це у коментарі для ІА "Конкурент" розповіла заступник директора МЖК Ярослава Багрич.

"До нас зателефонували мешканці і є письмове звернення від них, що встановлено вітряк, який своїм шумом заважає їм спати. Наші працівники виявили, що вітряк встановлено на машинних віділеннях ліфта, і на інших машинних відділеннях є ще три стійки для того, щоб встановити ще три вітряка. Вони встановлені з порушеннями, і вібрація може порушити конструкцію машинного відділення. Хто встановив – не відомо, до нас вони не приходили за дозволом, жодних питань не задавали. По суті вони повинні були б запитати у мешканців будинку дозволу, адже це їхня власність", – сказала Ярослава Багрич.Утримувач будинку з вітряком не знає, хто його туди поставив

В МЖК переконані, що мешканці, напевне, чули і бачили, що на даху хтось щось робить, але в момент встановлення вітряка жодного повідомлення від мешканців не надходило.Утримувач будинку з вітряком не знає, хто його туди поставив

Утримувач будинку з вітряком не знає, хто його туди поставив

В МЖК вже направили лист на інспецію архбудконтролю, яка, можливо, визначить правильність встановлення.

У відділі державного архітектурно-будівельного контролю взагалі здивовані таким листом, адже кажуть, що це не їхня компетенція.

"Це не наша компетенція, адже вітряки на дахах – це не будівництво, не цегла, не бетон, не арматура. Це не є будівництво. Дивно, що утримувач будинку пише такі листи, а сам не може впоратись", – сказав заступник начальника відділу Сергій Літвицький.Утримувач будинку з вітряком не знає, хто його туди поставив

Утримувач будинку з вітряком не знає, хто його туди поставив

Мешканці будинку на Соборності, 38, з яким вдалось поспілкуватись журналісту "Конкурента", також не в курсі, хто і навіщо поставив на дах цей вітряк. Щоправда, кажуть, що раніше цей вітряк стояв на сусідній дев'ятиповерхівці.

Муніципальна поліція, своєю чергою, повідомила про те, що особа, яка встановила ці конструкції, відмовилась пояснити свої дії. Окрім того, виявилось, що вона не мешкає у цьому будинку.

Надрукувати
мітки:
коментарів