Як волиняни оцінюють рівень своїх доходів

Середа, 05 липня 2017, 13:21

Аби не відчувати себе бідними, кожне четверте домогосподарство Волині вважає, що грошовий дохід повинен становити від 4000 грн до 5000 грн на одну особу в місяць.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

За даними вибіркового соціологічного опитування, більше половини домогосподарств Волині (54 %) віднесли себе до бідних, троє з сімох – до небідних, але ще не представників середнього класу, троє зі ста – до представників середнього класу. До заможних не віднесло себе жодне домогосподарство, як і в цілому в Україні.

Щоб не відчувати себе бідними, кожне четверте домогосподарство області вважає, що грошовий дохід повинен становити від 4000 грн до 5000 грн на одну особу в місяць, кожне п'яте - шосте – від 3000 грн до 4000 грн, кожне дев'яте – від 9000 грн до 10000 грн.

За умови значного збільшення доходів половина респондентів спрямувала б додаткові кошти на відпочинок, 42 % – на поліпшення житлових умов, 41 % – на лікування, 38 % – на придбання одягу та взуття, третина – на накопичення.

Що стосується змін матеріального становища на наступні 12 місяців, то п'ять з кожних одинадцяти домогосподарств вважають, що їх матеріальний стан залишиться без змін, три з тринадцяти сподіваються на його покращення, одне з шести вважає, що відбудеться погіршення існуючого становища.