Поділитись:

Уряд зняв обмеження для мобільних платежів

Вівторок, 04 липня 2017, 18:21
Уряд зняв обмеження для мобільних платежів

Кабінет Міністрів України врегулював питання повернення невикористаних коштів абоненту мобільного зв'язку.

Про це у Facebook повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

"Ринку мобільних платежів бути. Сьогодні уряд усунув важливий бар'єр, який стримував можливості розрахунків за допомогою мобільного телефону. Адже на послуги мобільного зв'язку нараховується пенсійний збір. Ось і треба було врегулювати механізм повернення цих коштів, якщо оплата з мобільного не пов'язана із оплатою послуг телекому. Відтепер ця перешкода усунена", – написа він він.

Як інформує "Новое время", глава Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексій Гончарук зазначив, що, дуже скоро в Україні мобільним телефоном можна буде користуватися як гаманцем.

У пояснювальній записці до відповідного документа зазначено, що в результаті його прийняття прозоро і чітко врегульовано питання повернення операторами стільникового зв'язку сум сплачених послуг (включаючи суму збору на обов'язкове державне пенсійне страхування) користувачам послуг стільникового зв'язку, а також відповідного обліку і обліку таких повернень в звітності операторів стільникового зв'язку. Крім цього результатом прийняття проекту постанови буде розвиток мобільних платежів.

Надрукувати
мітки:
коментарів