Поділитись:

Волинські ветерани-силовики вимагають перерахунку пенсій

Вівторок, 04 липня 2017, 12:36
Волинські ветерани-силовики вимагають перерахунку пенсій

Керівництво держави продовжує ігнорувати вимоги ветеранів органів внутрішніх справ. Серед основних — перерахунок пенсій і відновлення пільг колишнім правоохоронцям.

Про це вони заявили на загальних зборах Волинського осередку громадського руху пенсіонерів силових відомств України, – повідомляє НСТУ ВРД "Нова Волинь".

Пенсіонери органів внутрішніх справ, як заявляють вони самі, зовсім незахищені. Мовляв, держава відмовила у наданні пільг та не перераховує пенсії.

"Враховуючи, що інфляційні процеси відбуваються, то, відповідно, мають відбутися і перерахування пенсійного забезпечення, – каже голова ГО "Громадський рух пенсіонерів силових відомств України" Володимир Вакарюк. – У нас є люди, які прослужили понад 25 років і отримують пенсію сьогодні 1700 гривень. Тобто, людину, яка ризикувала своїм здоров'ям, життям, не знала, що таке сім'я, викинули, як непотріб".

У пенсіонерів силових відомств вимоги до влади незмінні: дотримуватися Конституції України та інших законів. Йдеться про подання до Верховної Ради проекту змін до Держбюджету щодо забезпечення виплат пенсій для пенсіонерів і ветеранів МВС.

Представник ліквідаційної комісії ГУ НП в області Тетяна Самчук розповіла, що 529 чоловік – це фельдєгерська служба, виконання покарань, пожежні – їм поки що пенсію не перераховують.

"Це все направлено на Київ. І як тільки в нас буде інформація, то зразу передаватимемо їх до Пенсійного фонду. І 156 чоловік, яких теж давали запит на Київ, в 988-й Постанові, не зазначені. І прирівнювати їх просто так не можемо", – зазначила вона.

Профільне Міністерство і Пенсійний фонд усі паперові деталі узгодили. Однак, "каменем спотикання" став брак грошей у державній скарбниці, аби перерахувати пенсії ветеранам органів внутрішніх справ. Зі слів представниці Головного управління Пенсійного фонду в області Лариси Лучковської, такий перерахунок їм обов'язково зроблять. От тільки коли — поки ніхто не знає.

Щоб перерахувати пенсії ветеранам ОВС, потрібно щонайменше 3 мільярди гривень. Урядовці на своєму засіданні за участю робочої групи мають прийняти рішення про виділення цих коштів, – повідомив під час загальних зборів голова Ради ветеранів ОВС області Сергій Шелепін.

"Люди наші всі готові.Тоді доведеться ще ривок зробити і поїхати додавити ВРУ, якщо буде потреба. Їх можна тільки силою заставити. Вони бояться сили. Це я кажу відверто із того, що я бачив", – повідомив Сергій Шелепін.

Ветерани-силовики заявили, що налаштовані рішуче.

Надрукувати
мітки:
коментарів