Поділитись:

У луцькому "Ring Dj Cafe" буде меню для людей із вадами зору

Вівторок, 04 липня 2017, 13:13

Луцьк – унікальне місто України, яке швидкими темпами перетворюється на доступне для людей з інвалідністю завдяки ефективній співпраці громадських активістів, влади і бізнесу.

5-го липня в 11:00 у Ring Dj Cafe (м. Луцк, пр. Волі 49 А) відбудеться презентація меню шрифтом Брайля та майстер-клас для журналістів, працівників сфери обслуговування та органів державної влади "Як забезпечити рівні можливості для людей з інвалідністю".

Лише за останній рік понад 10 закладів громадського харчування обласного центру стали більш доступними для незрячих людей, адже в них з'явилися або з'являться в найближчому майбутньому надруковані шрифтом Брайля меню. Це ресторація "Курінь", мережі піцерій "Фелічіта" та "Дядя Pizza", піцерія "Теревені", кафе кавказької кухні "Шафран", Ring WOK Cafe, Ring DJ Café, готель-ресторан "Колобок", пивний клуб-броварня "Карабас-Барабас", піцерія "Тарантелла", кафе "Аліса".

5-го липня о 11:00 відбудеться презентація ще кількох меню, надрукованих шрифтом Брайля, аби незрячі відвідувачі змогли комфортно і самостійно обрати страви і напої, які їм до вподоби.

Меню є базовою точкою для забезпечення доступності кафе, ресторанів, але не менш важливими є правильне обслуговування, вміння персоналу допомогти, комфортне спілкування.

Сприяючи інклюзивності українського суспільства, дбаючи про рівність людей з інвалідністю і в інших сферах життя, в межах презентації меню, Юлія Сачук, координаторка всеукраїнської кампанії на захист прав людей з інвалідністю Fight For Right, експертка Коаліції з протидії дискримінації в Україні, проведе майстер-клас, учасники якого:

  • Дізнаються, чому важливо говорити і писати про інвалідність коректно, як в медіа-матеріалах так і в побуті.
  • Отримають практичні поради з недискримінації людей з інвалідністю.
  • Навчаться правилам супроводу, допомоги та надання послуг незрячим клієнтам.
  • Отримають знання щодо того, як місцева влада і громади можуть сприяти забезпеченню рівності.
  • Зможуть на власному прикладі переконатися, що відсутність зору не перешкоджає повноцінному життю.
  • Пройдуть тест, визначивши власний рівень толерантності.

Участь у заході візьмуть: в.о. міського голови Луцької міської ради, представники департаменту соціальної політики та Луцького міського центру зайнятості, журналісти, працівники закладів громадського харчування, люди з інвалідністю, представники громадських організацій Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКОМУ "RING DJ CAFE" – ОНОВЛЕННЯ (ФОТО)

Студія друку шрифтом Брайля "Braille Studio" – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення вільного доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

ГО "Fight For Right" ("Боротьба за права") діє задля захисту прав людей та відстоювання рівності у всіх сферах життя суспільства. Ми на власному прикладі доводимо, що люди з інвалідністю можуть більше, ніж від нас зазвичай очікують.

Надрукувати
мітки:
коментарів