Поділитись:

Вбивчі соцмережі

Понеділок, 03 липня 2017, 07:40

На днях інтернет підірвала шокуюча новина про смерть двох дівчат в прямому ефірі в Instagram. Дві дівчини (одна з яких ще й неповнолітня) їхали в автомобілі, пили алкоголь, слухали музику і все це транслювали в Instagram. Чесно кажучи відео моторошне, а особливо в тій частині коли чути їхні крики, потім темний екран, а потім слова свідків "та тут трупи!".

Після цього була ще одна новина, тільки не в нас, а десь в Америці дівчина ненароком вбила свого хлопця знімаючи відеотрансляцію для соцмережі. Або ж вже в нас львів'янка робила селфі на даху потяга і її вдарило струмом… Про гру "Синій кит", яка поширювалась в соцмережі "Вконтакте" я вже взагалі мовчу.

Вражає те, як наш особистий час і спосіб життя заполонили соцмережі. Люди там дружать, сваряться, хвалять, ображають одне одного, знайомляться, розлучаються. Наскільки соціум став залежний від цього віртуального світу, де лайк під фотографією вже означає чимало. З такими темпами скоро стане старомодним "живе" спілкування і зустрічі за філіжанкою кави. Адже ж можна буде поспілкуватись не докладаючи зусиль через Скайп чи іншу соцмережу.

Але бентежить і той факт, що люди за погонею переглядів, і лайків від зовсім незнайомих їм людей готові на все і ризикуючи своїм життям та здров'ям роблять абсурдні речі аби була гарна картинка чи відео, яке всі будуть дивитись з захопленням і як умога більше. А для чого це вам? Ви над цим задумувались? Що вам дасть скажена кількість лайків під фото?

Я такі речі в гонитві за лайками і переглядами розцінюю як вираження комплексу неповноцінності, коли людині важливо щоби нею захоплювалися, про неї говорили і думали "Вау! Ці дівчата такі модні і круті! Їдуть в авто, п'ють алкоголь, співають пісень… господарі життя..". Але ця подія зі смертю в Instagram ще раз показує нездорову тенденцію сучасного молодого покоління коли у гонитві за якимись лайками і увагою до своєї персони в соцмережах люди готові ризикнути всім, навіть найдорожчим – своїм життям.

Надрукувати
мітки:
коментарів