Поділитись:

Дмитренко та Боровська виграли "Луцьку десятку"-2017

Субота, 01 липня 2017, 16:42

Одинадцята за ліком "Луцька десятка" відбулася сьогодні в Луцьку.

Вулицею Глушець у Луцьку змагалися 48 майстрів спортивної ходьби. Найсильніші скороходи країни йшли 10 кілометрів, юніори "намотували" 5 кілометрів. Інформує Федерація легкої атлетики у Волинській області.

У чоловіків лідерство з першого кілометру захопили Іван Лосєв та Руслан Дмитренко. Спеціаліст у найдовших, 50-кілометрових, заходах Іван Банзерук тягнувся за ними третім. Для переможця цьогорічного кубку Європи "десятка" - хороше тренування. Лосєв та Дмитренко йшли "ніс у ніс" до останнього кола, на якому більш титулований Руслан на декілька десятків метрів обійшов Івана. Така конкуренція дозволила Дмитренку перевершити рекорд змагань й показати на 10 кілометрах 39.17 хв. Лосєв – другий, а Банзерук – третій.

Не мала істотної конкуренції у жіночому заході Надія Боровська. Вона майже на дві хвилини випередила волинянок Василину Вітовщик та Валентину Мирончук. Змагання в юніорів виграли також волиняни – Валерія Шоломіцька у дівчат і Віктор Шумік у хлопців.

Руслан Дмитренко розцінив старт у Луцьку, як підготовчий до чемпіонату світу, на який він вже відібрався на дистанції 20 км. "Мені завжди приємно змагатися у Луцьку, ці змагання – етап підготовки, вдвічі приємно перемогти ще й з рекордом "Луцької десятки", - сказав Дмитренко після фінішу.

Надія Боровська також вважає, що "Луцька десятка" - проба сил перед чемпіонатом світу у Лондоні. "Тут сьогодні стартувала майже уся збірна україни, яка у липні готуватиметься до Лондона, та до інших стартів в Європі. Зробили сьогодні хорошу темпову роботу. Вже у понеділок збірна вирушає до Туреччини. Там у горах відбуватиметься збір, потім повернемося в Україну і далі дорога на Лондон".

Відзначимо, що перед церемонією нагородження переможців "Луцької десятки" перший віце-президент Федерації легкої атлетики Волинської обалсті та керівник обласної федерації Володимир Рудюк провів своєрідну презентацію волинської команди зі спортивної ходьби, яка у липні-серпні змагатиметься на трьох міжнародних стартах. Володимир Петрович преміював атлетів та тренерів, а вся легкоатлетична спільнота Волині побажала успіху та удачі таким спортсменам:

Марії Філюк та Дмитру Собчуку на молодіжному чемпіонаті Європи

Віктору Шуміку – на юніорському чемпіонаті Європи

Івану Банзеруку, Івану Лосєву, Надії Боровській та Валентині Мирончук – на чемпіонаті світу у Лондоні.

Технічні результати "Луцької десятки":

Юніорки, 5 км

1. Валерія Шоломіцька (ДЮСШ Любешів) — 25.41 хв.

2. Юлія Петрик (ДЮСШ Любешів) — 26.19 хв.

3. Іванна Меліщук (ДЮСШ Любешів) — 26.49 хв.

Юніори, 5 км

1. Віктор Шумік (ДЮСШ "Спартак") - 21.00 хв.

2. Андрій Марчук (ДЮСШ "Спартак") - 21.19 хв.

3. Андрій Синдюк (ДЮСШ Любешів) - 21.21 хв.

Жінки, 10 км

1. Надія Боровська (ШВСМ, Волинська обл.) - 43.41 хв.

2. Василина Вітовщик (ШВСМ, Волинська обл.) - 45.24 хв.

3. Валентина Мирончук (ШВСМ, Волинська обл.) - 46.08 хв.

Чоловіки, 10 км

1 Руслан Дмитренко, (Донецька обл. 39.17 хв., рекорд змагань)

2. Іван Лосєв (Волинська обл., 39.28 хв.)

3. Іван Банзерук (Волинська обл., 40.49 хв.)

Надрукувати
мітки:
коментарів