На Волині каналізаційні люки закрили...березовими гілками

Субота, 01 липня 2017, 16:15

У місті Рожище каналізаційний люк замість металевої кришки закрили березовими гілками.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала журналістка Оксана Ковальчук. Інформує Район.Рожище

"На перехресті вулиць Шилакадзе-Чайковського посеред проїжджої частини майже місяць стирчить ось таке деревце. Спочатку я грішила на людей, бо думала, що кришку люка поцупили любителі легкої наживи. Проте виявилося, що дарма. Люк був низькоякісним і просто провалився під землю.

Я не знаю в чиїй компетенції виправити ситуацію, хто винен: комунальники, Автодор, Укртелеком... та що я взагалі знаю про те, як важко працюють люди в цих службах, який у них дефіцит кадрів, часу і грошей", - йдеться у дописі.

"Я знаю тільки те, що це НЕДБАЛЬСТВО і ПОФІГІЗМ, які окрім того, що можуть призвести до чиєїсь смерті чи каліцтва, створюють незручності водіям і псують враження про наше місто, область, країну! Ну, не Європа, не Європа", - йдеться у повідомленні", - каже авторка допису.

Цей пост викликав жваве обговорення. А рожищанка Ірина Пальонка повідомила про те, що нещодавно на вулиці Граничній дитина влетіла велосипедом у відкритий каналізаційний колодязь та мало не вбилася:

"Подібна ситуація на вулиці Промисловій, на днях туди впала дитина на велосипеді, то насунули на верх якусь бетонну плиту. Була яма через, яку можна було вбитися, тепер плита через яку, також, можна вбитися...".

Нещодавно начальник станційно-лінійної дільниці №3 "Укртелекому" у місті Рожище, Володимир Петрук запевняв, що заявки на кришки давно вже подані і є надія, що незабаром вони будуть встановленні. Нарікав, буцімто люди їх крадуть, а деякі просто ламаються під багатотоннажними машинами, які перевозять цими дорогами пісок.

Словом, злочинний "бізнес" на кришках рентабельний – продати їх можна без проблем. Коли злочинці залишаються непоміченими, то зупинятися на "осягненому" не хочеться. Дуже легкий прибуток: вночі вкрасти, зранку продати і отримати гроші.

Компетентні люди кажуть, що крадуть, переважно, "зальотні металісти". Вночі повантажили на машину, і шукай вітру в полі. Але й без своїх не обходиться.

Якби хоча б раз правоохоронці добре перевірити пункти прийому металобрухту, можливо, проблема з викраденнями зменшилася в рази.

Або ж зробили б нормальну, міцну кришку, з металу, який витримував би не тільки вагу людини, той не довелося щоразу замінювати новими, а людям чекати тижнями.

В цій ситуації не зрозуміло одне: чому мають страждати від таких незручностей прості люди, діти, автомобілісти. Мабуть, діяти швидко можна лише тоді, коли трапиться якась безповоротна біда.