Поділитись:

"Думаю, в цьому році відбудуться", -Тарас Яковлев про позачергові вибори мера Луцька

Неділя, 02 липня 2017, 14:00

Гості ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" поділилися думками про те, чи можливі вибори міського голови Луцька цього року.

Ймовірна дата позачергових виборів міського голови Луцька – 24 вересня, але є сумніви, що вони відбудуться, оскільки у Верховну Раду ще не внесли відповідний проект постанови. Про це сказав телеведучий Тарас Шкітер 30 червня під час підсумкового ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь".

Член Луцького міськвиконкому Ігор Алексєєв вважає, що пропрезидентській силі у місті зараз не вигідно, щоб ці вибори відбулись у вересні цього року. Тому вони як можуть відтягують момент виборів.

"Заборгованість держбюджету перед Луцьком по субсидіях більше 300 мільйонів гривень. Не зрозуміло, чого не потрапляють кошти сюди, і таким чином створюється економічний колапс, в тому числі і на "Луцьктепло", де будуть проблеми з погодженням лімітів. Будуть на осінь і проблеми з котельнею на Карбишева, і ця штучно створена ситуація буде подана як помилка діючої влади у місті. Вони (маю на увазі представників пропрезидентської партії "Солідарність", яку представляє губернатор) хочуть завести Луцьк в опалювальний сезон і показати лучанам, яка недолуга нинішня влада", – переконаний Ігор Алексєєв.

Втім радник голови Волинської ОДА Тарас Яковлев сказав, що в минулому році мали ж такі самі проблеми із заборгованістю по субсидіях перед опалювальним сезоном і це не є штучно створеною ситуацією для Луцька, а такі ж проблеми мають й інші міста України.

"Думаю, що вибори в цьому році відбудуться. Я більш, аніж переконаний, що вони відбулися б і 24 вересня, якби Поліщук (Ігор Поліщук – секретар Луцькради та в.о. міського голови, - К.) не тримав довго в себе документів, а відправив їх якомога раніше на Комітет. А так є сумніви, що проект постанови про призначення позачергових виборів потрапить в парламент до канікул. Хоча.. все може бути", – зазначив Тарас Яковлев.

Ігор Алексєєв натомість вкотре зазначив, що призначення виборів міського голови затягнуть, а розгляд питання щодо призначення виборів мера Луцька у Верховній Раді перенесуть на осінь, і, можливо, навесні наступного року призначать позачергові вибори міського голови у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
25 лютого 2024
29 січня 2024
20 січня 2024
17 грудня 2023
11 грудня 2023