Поділитись:

Порошенко відповів на петицію про розблокування "ВКонтакте"

П'ятниця, 30 червня 2017, 14:20
Порошенко відповів на петицію про розблокування «ВКонтакте»

Президент України Петро Порошенко відмовився підтримати петицію про розблокування соцмережі "Вконтакте".

Відповідь на відповідну петицію було опубліковано на сайті петицій Президента України.

Петро Порошенко зазначив, що російський холдинг "Mail.ru Group", до складу якого входять "Мэйл.РУ ГРУП", "Вконтакте", "Мейл.РУ Україна", "В Контакті", а також група компаній "Яндекс" та деякі інші інтернет-компанії широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення інформаційних операцій проти України та її громадян.

"Вказані компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України. Навіть угоди про користування вказаними сервісами містять положення про згоду користувачів на автоматичну передачу до компанії (фактично – до країни- агресора та її спецслужб) будь-якої інформації про них, її узагальнення, обробку та передачу третім особам, – зазначається у повідомленні. –Таким чином, українські користувачі російських мереж потрапляють під контроль спецслужб РФ, які спочатку створюють необхідні умови для вербування, а потім використовують наших громадян у власних протиправних цілях".

Також, зі слів Президента, російські соціальні мережі стали розсадником деструктивних груп на кшталт суїцидних спільнот типу "Синій кит" ("Депрессивный дельфин", "Море китов" тощо), а соцмережа "Вконтакте" залишається чи не головним вмістилищем "піратського" контенту в світі.

Окрім того, групами компаній "Mail.ru Group" та "Яндекс" здійснюються активні заходи щодо блокування діяльності українських рекламних компаній в мережі інтернет, монополізації ринку онлайн-сервісів, а також заволодіння інформаційним простором в цілому, внаслідок чого блокується можливість розвитку та існування на ринку представників українського бізнесу.

"Підтримання електронної петиції щодо скасування блокування інтернет-ресурсу "Вконтакте" вважаю неможливим", – йдеться у відповіді Президента.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
27 березня 2024
18 березня 2024
27 грудня 2023
26 грудня 2023
15 грудня 2023
06 грудня 2023
04 грудня 2023
05 листопада 2023
17 жовтня 2023