Поділитись:

На Волині відкрили 20 справ щодо порушень лісокористування

П'ятниця, 30 червня 2017, 13:36
На Волині відкрили 20 справ щодо порушень лісокористування

На Волині упродовж 2016 та шести місяців 2017 року в сфері охорони та захисту лісу розпочали 20 кримінальних проваджень про незаконні порубки лісу, перевищення службових повноважень, службові підроблення, розтрату майна, вчинені посадовцями лісогосподарських підприємств області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Слідчі та процесуальні прокурори провели понад 30 обшуків, у тому числі за місцем проживання керівників цих підприємств, призначили 44 перевірки, скерували 29 запитів до іноземних компетентних органів про надання правової допомоги, вилусили понад 15 тисяч документів.

Крім того, вилучено 60 куб. м не облікованої деревини, проаналізовано інформацію щодо перевезення лісопродукції ПАТ "Укрзалізниця" за останні роки, ініційовано притягнення Волинською митницею ДФС до відповідальності низки суб'єктів господарювання за порушення митних правил.

До суду вже скеровано шість обвинувальних актів, два з яких – щодо керівників лісогосподарських підприємств області, загальна сума збитків у цих провадженнях сягає понад 11 млн грн.

З метою відшкодування збитків, завданих державі, накладено арешт на майно обвинувачених та заявлено цивільні позови.

Надрукувати
мітки:
коментарів