Повідомили, чи загрожує здоров'ю сморід на Вересневому

П'ятниця, 30 червня 2017, 15:30

Рівень аміаку і сірководню, які є складовими неприємного запаху поблизу Гнідавського цукрового заводу, не перевищує норми.

Такий висновок зробили експерти львівської лабораторії, – інформує "Волинь24".

20 червня представники Компанії "Центр ЛТД" зібрали кілька проб на межі санітарно-захисної зони біля Гнідавського цукрового заводу.

Мета перевірки – контроль шкідливих викидів в атмосферне повітря, зокрема рівню аміаку та сірководню. Саме ці речовини є хімічними складниками смороду і при перевищенні норми можуть впливати на погіршення стану здоров'я.

При гранично допустимій концентрації аміаку 0,2, максимальний показник, який виявили при дослідженні у Луцьку – 0,17. Такий рівень зафіксували вранці – у проміжку від 8.00 до 8.25. В обідню пору показник опустився до 0,01.

Згідно із державними нормами, допустимий рівень сірководню – 0,08. Аналізи в середньому показали 0,04, максимально – 0,06.

"В пробах атмосферного повітря перевищення гранично допустимої концентрації досліджуваної речовини, аміаку та сірководню, не виявлено згідно Державних санітарних правил охорони атмосферного повітря населених місць", – йдеться у висновку за підписом санітарного лікаря Олександра Когута.