Поділитись:

У Луцькраді внесли зміни до програми співфінансування житла учасникам АТО

П'ятниця, 30 червня 2017, 12:10
У Луцькраді внесли зміни до програми співфінансування житла учасникам АТО

Зі змінами до програми співфінансування переважне право щодо черговості надається інвалідам війни ІІІ групи та членам сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців.

До програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу за мобілізацією для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки внесли зміни. Ці питання депутати розглядали 29 червня під час сесії Луцькради.

Зі слів директора департаменту соціальної політики Вікторія Майборода пояснила, що самі представники спілок учасників АТО зверталися з проханням внесення змін до Програми.

Відповідно до пропонованих змін, переважне право щодо черговості в Програмі мають інваліди війни ІІІ групи, які були призвані на військову службу за мобілізацією для участі в проведенні антитерористичної операції, а також члени сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців. Також придбання житла відбуватиметься відповідно до списку учасників цієї Програми, які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Луцької міської ради, з врахуванням дати взяття на пільговий квартирний облік учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу за мобілізацією для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій та військовослужбовців, які уклали контракт з 2014 року, та тих, хто брав участь у добровольчих батальйонах і отримали статус учасника бойових дій, бійців-добровольців, яким наданий такий статус.

Депутати підтримали проект рішення.

Нагадаємо: депутат Луцькради Андрій Покровський запропонував наповнити Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу за мобілізацією для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки) завдяки збільшенню розміру пайової участі.

Відтак на одній із сесій депутати Луцькради підтримали проект рішення ініційований Андрієм Покровським про збільшення пайової участі забудовникам, зі сплати якої 50 % спрямують на Програму співфінансування купівлі житла учасникам АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАВДЯКИ ЗБІЛЬШЕННЮ РОЗМІРУ ПАЙОВОЇ УЧАСТІ ЛУЦЬКІ АТОВЦІ ОТРИМАЮТЬ БІЛЬШЕ КВАРТИР

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО ДОЗВОЛИТЬ ЛУЦЬКИМ УЧАСНИКАМ АТО ОТРИМАТИ БІЛЬШЕ КВАРТИР

Надрукувати
мітки:
коментарів