Поділитись:

На півмільйона поповнили бюджет Волині земельні аукціони в січні

Середа, 10 лютого 2016, 11:32
На півмільйона поповнили бюджет Волині земельні аукціони в січні

У січні 2016 року на Волині відбулося дев'ять земельних аукціонів, на яких пропонувалися права оренди та власності на ділянки державної та комунальної власності.

Так, на восьми конкурентних торгах пропонували право оренди 28 наділів державної власності сільськогосподарського призначення у Ківерцівському, Ковельському, Локачинському, Маневицькому, Ратнівському, Старовижівському та Турійському районах. Їх загальна площа становить 676,9 га. При стартовій ціні у 503,7 тис.грн, обсяг річної оренди, який надійде до бюджетів, становитиме 521,5 тис.грн, - повідомили у ГУ статистики у Волинській області.

Окрім того, на земельному аукціони інвесторам пропонували також і право оренди на ділянку комунальної власності у Турійському районі. Площа цього наділу – 0,014 га, а відкрили торги ціною у 16,8 тис.грн. Вартість оренди у ході аукціону піднялася до 17,6 тис.грн. Саме таку суму й отримуватиме щорічно місцевий бюджет.

На разі триває підготовка до торгів ще 291 земельної ділянки несільськогосподарського призначення комунальної власності загальною площею 1872 га та 200 наділів державної власності сільськогосподарського призначення площею 3768 га. Фахівці вважають, що в перспективі їх реалізація з земельних може принести до місцевих бюджетів Волині як мінімум 3 млн грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів