Поділитись:

Волинська прокуратура розібралася з розгромом кабінету ректора ЛНТУ (документ)

Середа, 28 червня 2017, 20:20
Волинська прокуратура розібралася з розгромом кабінету ректора ЛНТУ (документ)

Слідчий відділ прокуратури Волинської області завершив досудове розслідування за фактом проникнення у кабінет ректора Луцького НТУ Петра Савчука невідомих осіб у кримінальному провадженні на підставі встановленої відсутності в діянні складу кримінального правопорушення.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит сайту новин Луцька "Конкурент".

Так, 26 грудня 2016 року слідчий відділ Луцького ВП ГУНП України у Волинській області скерував матеріали кримінального провадження, які були розпочаті за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 162 ККУ езаконне проникнення до житла чи до іншого Володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян – К.), за підслідністю в слідчий відділ прокуратури Волинської області для проведення подальшого досудового розслідування. Про це сказано у відповіді Луцького відділу поліції ГУНП на інформаційний запит.

За два дні, 28 грудня 2016 року, слідчий відділ прокуратури Волинської області закрив кримінальне провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України – встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення.

"Згідно зі ст. 222 КПК України відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. Водночас, у забезпечення Вашого права на отримання публічної інформації повідомляю, що слідчим відділом прокуратури області здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні за вищенаведеним фактом, яке 28.12.2016 закрито на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України", – сказано у відповіді.

Інформацію щодо деталей проникнення у кабінет ректора у прокуратурі не надали, мотивуючи це спеціальним порядком доступу учасників кримінального провадження до інформації, створеної або одержаної під час досудового розслідування.

Волинська прокуратура розібралася з розгромом кабінету ректора ЛНТУ (документ)

Волинська прокуратура розібралася з розгромом кабінету ректора ЛНТУ (документ)

Нагадаємо, що 9 листопада 2016 року невідомі особи у позаробочий час проникли у кабінет ректора Луцького національного технічного університету, депутата Волинської обласної ради Петра Савчука. Після прибуття на місце події, у кабінеті був безлад. При спробі з'ясувати мету перебування сторонніх осіб у службовому приміщенні, ті чинили опір. Водію ректора та охороні невідомих вдалося затримати.

11 листопада 2016 року голова фракції "УКРОП" Вячеслав Рубльов повідомив про те, що в проникненні та розгромі кабінету ректора Луцького національного технічного університету підозрюють людей, причетних до правоохоронних органів. Як розповів Петро Савчук, зловмисників було троє. Двох затримали в приймальні, а ще одного біля виходу з корпусу На його думку, вони намагалися встановити або зняти спецзасоби для ведення спостереження, проте стикнулися з водієм науковця, з яким зав'язалася сутичка. Наразі кабінет опечатано.

Згодом поліція відповіла на звинувачення щодо причетності до інциденту співробітників Головного управління Національної поліції у Волинській області, назвавши звинувачення абсолютно безпідставними. "Затримані у навчальному закладі особи не є співробітниками ГУНП в області", – сказали у відомстві.

Слідчий відділ Луцького ВП ГУНП проводив досудове розслідування за фактом проникнення в кабінет ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука. 26 грудня 2016 року матеріали були передані у прокуратуру Волинської області.

Надрукувати
мітки:
коментарів