У Волиньраді погодили проект бюджету зі змінами

Вівторок, 09 лютого 2016, 15:06

Депутати підтримали проект бюджету із запропонованими змінами, який буде розглянуто на сесії Волинської обласної ради.

Доходи обласного бюджету затвердили у сумі 3,9 мільярда, з них 3,7 мільярда - доходи загального фонду обласного бюджету, 166 мільйонів 735 тисяч - доходи спецфонду бюджету області. Про це стало відомо 9 лютого під час засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Видатки обласного бюджету за головними розпорядниками коштів обласного бюджету та тимчасовою класифікацією видатків і кредитування місцевих бюджетів пропонували затвердити у сумі 3,9 мільярда гривень. У тому числі видатки загального фонду обласного бюджету 3,7 мільярда, видатки спеціального фонду обласного бюджету 180,7 тисяч гривень.

Разом з цим, директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк повідомив про доповнення до проекту бюджету. Зокрема очікуються субвенції з місцевих та районних бюджетів.

Йдеться про 3 мільйони гривень з бюджету Луцька, які підуть на будівництво школи у місті. Ще 3 мільйони надійдуть від Луцького районного бюджету і будуть використані для будівництва дитячого садка у Торчині. Більше 1 мільйона гривень дасть Горохівській районний бюджет на реконструкцію ЗОШ № 1 імені Івана Франка в Горохові. З Рожищенського районного бюджету надійде 336 тисяч на реконструкцію дитсадка в селі Залісці, а також 180 тисяч на ремонт Рожищенської центральної районної лікарні.

Також очікується трансферт з державного бюджету в сумі 77,8 мільйона гривень на підтримку професійно-технічної освіти.

У зв'язку з епідемією грипу і великою кількістю хворих, з бюджету плануютьт виділити 2 мільйони гривень на лікування та профілактику захворюваності.

У підсумку члени комісії рекомендували обласній раді прийняти бюджет із запропонованими змінами.