Поділитись:

Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)

Середа, 21 червня 2017, 17:00
Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)

Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)
Автор фото:Скрін із відеоролика "Кілер"

У Луцьку відзняли соціальну рекламу, яка покликана привернути увагу до проблеми кермування в нетверезому стані та наслідками такого поводження.

Презентація двох професійних відеоробіт – "Кілер" та "Дитинство без майбутнього" – відбулася в середу, 21 червня, у кінокомплексі "Адреналін Сіті".

"КІЛЕР"

Ця соціальна програма – це, першою чергою, провокація. Зміст складається з двох сюжетних ліній, між якими проводиться паралель, а кульмінація спільна. Впевнений у собі успішний юнак, відвідавши дискотеку при цьому добре випивши, сідає за кермо автомобіля і розпочинає свої п'яні віражі вулицями нічного міста. П'яний водій – це такий самий вбивця, як і бездушний кілер, для якого життя людини давно втратило цінність.

"ДИТИНСТВО БЕЗ МАЙБУТНЬОГО"

Ця соціальна програма – це історія маленької дівчинки, яка живе повноцінним життям, огорнута любов'ю і турботою. Вона розвивається і щаслива насиченістю свого дня. Але, на жаль, вона ніколи не закінчить школу, не вступить в університет і не створить власну сім'ю... Вона стала жертвою п'яного водія, який через свою самовпевненість чи то безпечність, а, можливо, бездумність, позбавив її майбутнього...

Куратор соціальної програми Андрія Покровського "МИ #SVIDOMI" Павло Павлюк розповів, що реклама була створена у співпраці з патрульною поліцією Луцька.

"Це була ініціатива патрульної поліції Луцька. Вони звернулися до нас, і ми, як соціально відповідальні представники Андрія Покровського, підтримали цю ідею та вирішили зняти таку соціальну рекламу. Це два ролика, які стосуються проблематики нетверезих водіїв за кермом. Що ми хочемо продемонструвати цією рекламою? Те, що п'яний водій – вбивця. Одні люди вип'ють і не сідають за кермо, а інші вип'ють і сідають… Де загадка? У чому ховається зміст рішення сісти за кермо п'яним? Це безвідповідальність, самовпевненість… Через це ми маємо дуже сумну статистику", – зазначив він.

Павло ПавлюкПавло Павлюк

Павло Павлюк наголосив, що зйомками, які тривали понад три місяці, займалася продакшн-студія "Правда PRO". У подальшому відзняті ролики транслюватимуться в мережах кінотеатрів та на центральних телеканалах.

"Чому саме соціальна реклама? Через те, що є органи, які займаються законотворчим процесом, впливають на нього, приймають законодавство, яке тим чи іншим чином змінює статистику, є громадські активісти, які витрачають власний час, сили та здоров'я та допомагають вночі патрульній поліції тими чи іншими методами впливати на порушників, які знаходяться в нетверезому стані... А ми прийшли до соціальної реклами через те, що це інструмент, яким можна наочно великій кількості людей демонструвати паралель. Що ми побачили у цій соціальній рекламі "Кілер"? Ця реклама – це перш за все провокація. Демонструється нова модель, новий стереотип, яким, ми віримо, сприйметься суспільством таким чином, що всі будуть мати однозначну позицію: "П'яний за кермом – вбивця". Коли ви бачите вбивцю, знаєте його чи щось чули про нього, як ви реагуєте на нього? Ми на нього реагуємо захисними системами, даючи йому негативну соціальну оцінку. Як ми реагуємо на водія, який збиває людину?! Реакція має бути однозначною!" – резюмував куратор програми.

Режисер Сергій Шараєвський підкрелив, що проблему з водінням у нетверезому стані можна вирішити лише комплексно, зокрема, за умови великих штрафів та непримиренної суспільної думки щодо горе-водіїв.

Сергій ШараєвськийСергій Шараєвський

"Ми не маємо такої ілюзії, що зробивши ці дві соціальні реклами ми відразу поборемо відразу проблему. Будь-яка мисляча людина розуміє: для того, щоб подолати цю проблему, потрібно діяти в певному комплексі. Ми просто закручуємо невеликий гвинтик у вирішення цієї проблеми. Було обговорено дуже багато тем, але ця тема мені чомусь по-особливому близька в світлі тих подій, які відбуваються в нашому місті. Дуже багато випадків у місті, коли п'яні за кермом роблять жахливі речі. Найбільше, що завжди вражає, дратує, бентежить, – це безкарність", – зауважив він.

Заступник начальника луцької патрульної поліції Дмитро Хмарук сказав, що нині в Луцьку існує велика проблема з нетверезими водіями, які сідають за кермо: лише за 2017 рік уже встановлено більше 400 випадків.

Дмитро ХмарукДмитро Хмарук

"Результат, який вони приносять, – це дорожньо-транспортні пригоди, скалічені долі… Протягом 2016 року ми маємо понад 1 200 адміністративних матеріалів, а за 2017 рік – близько 400 випадків. Тож ми змушені були дещо креативно підійти до даної проблеми. Ми зняли ряд роликів, за що вдячні учасникам соціальної програми Андрія Покровського "МИ#SVIDOMI", – сказав він.

Лучанин Роман Скулинець, який є головним героєм соціальної реклами "Кілер" розповів, що результатом, який побачив, задоволений повністю, та сподівається, що водії будуть більш свідомими.

Роман СкулинецьРоман Скулинець

"Суть у тому, що я є активним студентом в університеті, і залюбки долучаюся до різних заходів, які відбуваються в Луцьку. Я був задоволений тим, що "МИ#SVIDOMI" запросили мене знятися в такому ролику. Роль я не обирав: мені її запропонували і я погодився. Не знаю важко чи не важко – результат на екрані. Як було? Було весело та круто. Я задоволений тим, що побачив у підсумку", – мовив він.

Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)

Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)

Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)

Актори соціальної рекламиАктори соціальної реклами

Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)

Аліна Бузулук - головна героїня реклами Аліна Бузулук - головна героїня реклами "Дитинство без майбутнього"

Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)

Вбивці серед нас: у Луцьку зняли унікальну соціальну рекламу (фото, відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів