Поділитись:

Покровський пропонує спільно допомагати мешканцям, які не мають депутата від округу

Вівторок, 20 червня 2017, 17:50

Депутат Луцькради Андрій Покровський пропонує своїм колегам по корпусу об'єднатися над вирішенням питання щодо фінансування тих виборчих округів, які не представлені у міській раді депутатами.

Як відомо, на виборах місто було розподілено на 42 виборчі округи, але виборча система не передбачала обов'язкового представлення депутата від кожного округу. Тому склалася ситуація, коли у Луцьку 7 виборчих округів мають по 2 депутати, а 12 виборчих округів не мають представників серед депутатського корпусу в Луцькій міській раді.

У раді створили депутатський фонд, загальна сума якого становить 4 мільйони 200 тисяч гривень, з яких у розпорядження кожного депутата Луцькради розраховано по 100 тисяч гривень.

Андрій Покровський на квітневій сесії Луцькради уже порушував питання щодо рівномірного фінансування з депутатського фонду усіх виборчих округів Луцька: і тих, які мають депутата від округу, і тих, які його не мають. Про це депутат сказав 20 червня під час засідання "бюджетної" комісії.

Зі слів обранця громади, як правило, кожен депутат першочергово дбатиме про вирішення питань та фінансування свого виборчого округу, але не треба забувати про тих мешканців, які не мають свого представника в Луцькраді.

"Я хочу аби ми знайшли конструктивний вихід у вирішенні даного питання. Ми можемо створити додатковий фонд для фінансування округів без депутатів. Можна також кошти депутатських фондів розділити пропорційно по всіх округах", – висловив пропозицію депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКРАДІ ДУМАЛИ, ЯК КРАЩЕ ВИКОРИСТАТИ КОШТИ З ДЕПУТАТСЬКОГО ФОНДУ

"Ми маємо виходити виключно з позиції справедливості. Там, де в окрузі є депутат, громадяни напишуть на нього звернення з проханням встановити, скажімо лавку, депутат відреагує. Але ж треба подумати й про округи, які лишились без депутатів. Треба відновити соціальну справедливість", – додав Андрій Покровський.

Також депутат розповів, що до нього часто приходять мешканці з інших виборчих округів, де немає свого депутата, та просять про допомогу, наприклад, поставити лавочку, відремонтувати пішохідну доріжку та інше. Оскільки депутат намагається реагувати на всі прохання мешканців, то його частина коштів з депутатського фонду, відповідно, вичерпалась.

"Рік закінчується, деякі депутати використовують свій депутатський фонд, а деякі – ні. Наприклад, часто мешканці з округів, де немає депутата, просять в мене допомоги. Люди просять встановити, лавки, ліхтарі, зробити пішохідні доріжки. Мій депутатський фонд повністю вичерпаний. Я то намагаюсь реагувати на всі прохання, але ж таких округів без депутатів є 12", – сказав Андрій Покровський.

Депутат Луцькради попросив своїх колег проаналізувати ситуацію з коштами депутатського фонду і округами, які не мають депутата, та зібратись на наступній "бюджетній" комісії, щоб обговорити та напрацювати пропозиції, як його можна вирішити так, щоби всі округи отримали рівномірне фінансування.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
26 жовтня 2023
20 жовтня 2023
12:12
16 жовтня 2023
31 серпня 2023
23 серпня 2023