Поділитись:

Частина котельні на Карбишева може обвалитися, – Малютіна

Вівторок, 20 червня 2017, 12:10

Котельня на Карбишева, яку здали в оренду "Теплоенергетична група" ДКП "Луцьктепло, потребує капітального ремонту.

Директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна розповіла, що підприємство має ряд проблем, зокрема з орендованою котельнею на Карбишева. Про це вона зазначила 20 червня під час засідання "бюджетної" комісії.

Зі слів директорки "Луцьктепла", НКРЕКП порахувала, що тариф ДКП не зовсім для них зрозумілий і припинили розподіл, внаслідок чого з квітня всі надходження йшли на НАК "Нафтогаз". У травні вони дійшли компромісу і надходження "Луцьктепла" становлять 8 % від загальних надходжень, а всі інші кошти ідуть на НАК "Нафтогаз".

"В нас є проблема з пільгами та субсидіями. Із січня підприємство не отримувало бюджетних компенсацій і ми живемо на отих 8 % надходжень. Що робити з субсидіями та пільгами – це 132 мільйона заборгованості на сьогодні", – додала Валентина Малютіна.

Також директор ДКП "Луцьктепло" сказала, що є й питання щодо співпраці з "Теплоенергоцентром", в якого ДКП орендує котельню на Карбишева. Валентина Малютіна сказала, що в акті прийому-передачі сторони прийшли до взаємопогодження, що частина майна котельні перебуває у плачевному стані. Особливо в поганому стані перевує труба від парової котельні.

"Ми замовили експертизу, про що було повідомлено "Теплоенергоцентру", яка виявила, що дефекти труби утворились від давньої експлуатації У висновку труба характеризується як аварійна, і нам треба вжити заходів щодо вилучення звідти людей, бо може бути обвалення", – сказала Валентина Малютіна.

Вона додала, що "Теплоенергоцентру" надсилали лист про те, щоб вони забрали частину цього аварійного майна і зменшити суму оренди. Або ж за рахунок оренди "Луцьктепло" відремонтує її.

Натомість "Теплоенергоцентр" вимагає у міської ради як поручителя сплатити 750 тисяч гривень, згідно з договором оренди. Вся сума заборогованості "Луцьктепла" перед "Теплоенергоцентром" становить 1,5 мільйона гривень.

Представник ТзОВ "Тепло-Енерго-Центр"Богдан Денисюк сказав, що коли тривала експертиза "Луцьктпла", то жодного їхнього представника на ній не було. Тому "Теплоенергоцентр" замовив свою експертизу і зараз чекає висновків.

"Я на сьогодні хочу отримати ще один висновок експертизи, якщо він підтвердиться, то, безумовно, буде виключення цього майна з оренди", – сказав Богдан Денисюк.

Тому депутати вирішили, що варто виділити кошти на погашення заборгованості щодо оренди.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 квітня 2024
12:37
13 березня 2024
10:55
27 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
06 жовтня 2023
30 серпня 2023
08 червня 2023
11:09
23 травня 2023
18 травня 2023
15 травня 2023