Поділитись:

Садовий розповів про вибори у Луцьку і роль Юлії Вусенко (відео)

Субота, 17 червня 2017, 14:45

Юлія Вусенко, почавши виконувати обов'язки міського голови після смерті Миколи Романюка, мала одне бажання – негайно звернутися до Верховної Ради про оголошення дочасних виборів, оскільки Луцьк має мати легітимного мера.

Про це заявив засновник і голова політичної партії "Об'єднання "Самопоміч", міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE на телеканалі "Нова Волинь".

На думку Андрія Садового, вже давно потрібно було провести вибори міського голови. Адже саме громада міста повинна приймати рішення, хто має нею керуватиме. Тому що один депутат має одну думку, другий – другу. А легітимно обраний міський голова має зовсім іншу силу і зовсім інші можливості.

"Але я розумію, що є політичні сили, які цього не хочуть, тому відбуваються оті маніпуляції... Вона (Юлія Вусенко, – К.) хоче, щоб місто мало легітимного міського голову. Вона і звернулася відповідно в суд, щоб суд встановив певну істину", – зазначив міський голова Львова.

Зі слів Андрія Садового, Верховна Рада повинна якнайшвидше винести рішення про вибори мера, тому що кожен день без легітимного керівника – це "мінус" для розвитку міста.

Нагадаємо: комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування нарешті отримав оригінал листа від секретаря Луцькради Ігоря Поліщука про припинення повноважень міського голови Миколи Романюка. Тепер комітет рекомендує Верховній Раді призначити дострокові позачергові вибори в неділю, 24 вересня. Рішення ухвалили одноголосно.Тепер слово за Верховної Радою.

"Коли місто втрачає очільника, потрібно автоматично оголошувати вибори і не тягнути кота за хвоста. Я розумію, що хтось боїться тих виборів, і тому оці маніпуляції з відтягуванням процесу", – зазначив він.

Також мер Львова додав, що деякі політики говорять про свої дрібні інтереси, забуваючи, що страждає громада великого і славного міста Луцьк.

"Тому я прихильник якомога скоріше проводити вибори в Луцьку, погоджуватися з рішенням громади і тоді динаміка розвитку буде зразу відчуватись", – вважає він.

Що стосується того, чи буде Юлія Вусенко кандидатом на посаду Луцького міського голови, то Андрій Садовий зауважив, що це залежить від неї.

"Це дуже персональне рішення – керувати містом. Це відповідальність перед великою громадою. Тому, якщо вона буде мати бажання, якщо вона буде мати сили для цього і впевненість, я звичайно буду її підтримувати", – сказав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
25 лютого 2024
29 січня 2024
20 січня 2024
17 грудня 2023
11 грудня 2023