Медична галузь Волині: як впроваджуються реформи

Субота, 17 червня 2017, 12:53

У Волинській області на сьогодні функціонує 88 закладів охорони здоров'я. Упродовж року вдалося значно поліпшити їх матеріально-технічну базу.

Про це розповів начальник обласного управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк, – повідомляє "Нова Волинь".

Зі слів Ігоря Ващенюка, в галузі охорони здоров'я працюють понад 23 тисячі волинян. В області діє 88 лікарських установ.

"За минулий рік і 6 місяців цього вдалося поліпшити базу, розвиваються нові технології, щорічно понад 50 осіб стажуються за кордоном, впроваджується кращий досвід", – зазначив начальник обласного управління охорони здоров'я.

Нині медицина переживає непрості часи. Ігор Ващенюк зазначив, що завершити реформування первинної ланки заважає відсутність необхідної законодавчої бази. І те, що планувалося здійснити цього року, зокрема, укладання українцями угод із сімейними лікарями, змушені перенести на 2018-й.

Поліпшити якість медичної допомоги повинно і створення госпітальних округів. На Волині ще не визначилися з їх кількістю. Кабмін вкотре повернув пропозиції волинян на доопрацювання. Нагадаємо: на одній із сесій депутати обласної ради запропонували створити 8 округів, проте Уряд цю ідею не підтримав.

"Після дискусії на профільній комісії було винесено 5, також повернули – не відповідає Постанові Кабміну, зараз вирішуємо: 3 чи 4. Думаю, що 3 буде внесено повторно", – повідомив Ігор Ващенюк.

Також начальник обласного управління охорони здоров'я зазначив, що цього року сподіваються добудувати обласний перинатальний центр. адже 19 мільйонів гривень, передбачених у державному бюджеті, та 24 мільйони, виділених із обласної казни, дозволять це зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КАБМІН ВИДІЛИВ МАЙЖЕ 20 МІЛЬЙОНІВ НА ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР НА ВОЛИНІ