Поділитись:

Коли і яким чином вирішиться питання із львівським сміттям

Неділя, 18 червня 2017, 09:41

Сміттєву проблему у Львові вирішить будівництво заводу з глибинної переробки відходів.

Про це розповів засновник і голова політичної партії "Об'єднання "Самопоміч", міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE на телеканалі "Нова Волинь".

Зі слів Андрія Садового міська влада Львова поставила собі за мету збудувати завод з глибинної переробки відходів. Наразі здійснюються роботи над проектною частиною. У цьому допомагає уряд Франції і компанія Egis, яка є хедлайнером цього процесу.

"В цьому році плануємо почати будівництво заводу, і десь орієнтовно два роки це будівництво буде тривати", – зазначив мер Львова.

Андрій Садовий наголосив, що це буде перший завод в Україна, збудований за найновішими і найжорсткішими екологічними європейськими нормами.

Також міський голова Львова зауважив, що у реалізації цього задуму дуже допомагають європейські міста-партнери, зокрема польські Вроцлав, Краків, Люблін, німецьке місто Фрайбург, а також посли G7, які зараз працюють у Львові, посол Франції

"Підтримка міжнародної спільноти є дуже сильною. Якщо би її не було, нам було би дуже складно", – зазначив Андрій Садовий.

Він додав, що вся міжнародна спільнота розуміє штучність і абсурдність проблеми, яку можна було б вирішити за одну секунду, дозволивши легітимно вивозити сміття зі Львова на полігони.

"Це такий період в нашому житті, який потрібно просто витримати, пережити і вижити", – резюмував Андрій Садовий.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024
28 лютого 2024
15 лютого 2024
07:17
12 лютого 2024
08 лютого 2024
02 лютого 2024