На Волині вилучили "чорну касу" митників і 11 тонн спирту (фото)

П'ятниця, 16 червня 2017, 19:01

Волинські правоохорнці викрили корупційні схеми, організовані працівниками митниці.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

Митники систематично одержували кошти за переміщення транспорту та товарів через митний кордон країни. У рамках кримінальних проваджень слідчі обласної прокуратури та поліцейські затримали зловмисників під час одержання неправомірної вигоди.

Крім того, в оперативників була інформація про існування так званої "чорної каси", тобто коштів, які митники збирають з громадян в якості "подяки".

У результаті слідчих заходів правоохоронці встановили місце зберігання грошей. Також зібрали достатньо доказів, які доводять, що ці кошти одержані працівниками митниці у незаконний спосіб.

Оперативники за підтримки спецпідрозділу КОРД провели санкціоновані обшуки у приміщеннях однієї з комерційних структур, а також за місцем мешкання її керівника. Чоловік відповідав за збереження "каси". Там вилучили так звану "чорну касу": 90 тисяч доларів США, 290 тисяч гривень, а також документи, які засвідчують їх незаконне походження. Зазначені суми були одержані за контрабандне переміщення транспорту і товарів.

Окрім того, виявили підпільний цех з виробництва фальсифікованої алкогольної продукції та вилучили понад 11 тонн спирту. Також на території товариства виявили значну кількість необлікованої деревини.

На теперішній час процесуальні дії тривають.