Поділитись:

Куди скаржитись на пасажирів водіям маршруток?

П'ятниця, 16 червня 2017, 07:40
Куди скаржитись на пасажирів водіям маршруток?

У Луцьку (а може, і не тільки в Луцьку) склались особливі стосунки між водіями маршрутних таксі і пасажирами. Особливі – тому що і одні, і інші щиро не поважають одне одного, вишукують недоліки і із задоволенням тицяють носом у них.

Упродовж останніх років ми звикли нарікати на водіїв маршруток. І, погодьтесь, причин не бракує: порушення правил дорожнього руху, перегони на дорозі, хамовите ставлення до пасажирів, брудні вікна і сидіння та багато-багато інших моментів. І майже кожен, хто знаходиться в салоні, відчуває, як мінімум, роздратування і неприязнь до водія за кожен необережний поворот чи трохи різке гальмування. А із збільшенням вартості проїзду ця "нелюбов" загострилась і зросла у рази, адже всі чомусь вирішили, що ЗА ТАКІ ГРОШІ водії зобов'язані мало не посипати салон пелюстками троянд…

Та чомусь усі забули, що, окрім водіїв, пасажири теж мають обов'язки. І далеко не всі пасажири "білі і пухнасті". Чого варті лише телефонні розмови у маршрутці!!! У когось сусід-п'яничка буянив, в когось чоловік загуляв, хтось чимось отруївся і всю ніч не спав, хтось колег по роботі "поливає" – і все, що треба і не треба, чує вся маршрутка.

А брудні сидіння і розірвані чохли – чия робота? Тож не водії їх нищать і доводять до такого стану!

А чи доводилось вам їздити із п'яними агресивними хамами, які чіпляються до всіх пасажирів і не особливо добирають слова? Інтелект – на рівні інфузорії-туфельки, а от фізична сила, як в бика. І саме в ці моменти півсалона сподівається, що безстрашний водій-супермен на ходу вгамує порушника, адже безпека пасажирів – його обов'язок!

Ще один дуже типовий момент: у переповнену маршрутку "просочуються" ще кілька пасажирів (з сумками, рюкзаками), всю дорогу стоять на одній нозі (відповідно, інші теж) і скиглять: "мало місця", "тісно", "не наступайте на ноги", "не дихайте у вухо" і т.д., і т.п. А хто ж вас змушував сюди втискатися? Почекали б наступну маршрутку і жодних проблем.

Тож водіям маршрутних таксі теж не позаздриш – упродовж дня надивляться, наслухаються такого, що на здорову голову не натягнеш. І навіть абсолютні флегматики можуть "зірватись" на рівному місці.

А водіям, між іншим, немає куди поскаржитись на недобросовісних, неадекватних, хамовитих пасажирів!

P.S. А може, усі ці різкі повороти, їзда по ямках і гучна музика – своєрідна помста за безкарність пасажирів???)))

Надрукувати
мітки:
коментарів