Поділитись:

На Волині дослідили якість води у місцях відпочинку

Четвер, 15 червня 2017, 17:23
На Волині дослідили якість води у місцях відпочинку

Більшість водойм на території Волинської області не придатні для купання, берегова смуга не обладнана для рекреаційного використання. Але на Волині є і санкціоновані місця масового відпочинку, яких щороку реєструється понад 40.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Фахівці ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" з метою забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя проводять моніторинг стану навколишнього середовища — досліджується вода поверхневих водойм, ґрунт (пісок) пляжів, вода питних фонтанчиків. Контроль здійснюється за мікробіологічними, санітарно–хімічними та радіологічними показниками. Досліджується наявність збудників інфекційних хвороб.

Так, вода р. Турія (з акваторій Ковельського міського пляжу та водосховища), як і у минулому році, не відповідали гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками (значне перевищення лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП – 240000 при нормативному показнику 5000). Надані рекомендації щодо заборони купання у місцях масового відпочинку.

Вода р. Вижівка з рекреаційної зони селища Стара Вижівка не відповідає гігієнічним нормативам за санітарно–хімічними показниками (надмірні показники прозорості, біологічної потреби кисню (БПК5), аміаку). Надані рекомендації щодо вжиття заходів по усуненню можливих джерел забруднення.

В одній пробі води штучної води м. Нововолинська виявлено холероподібні вібріони. Цей збудник не викликає захворювання на холеру, проте є індикатором забруднення водойми.

Збудників інфекційних хвороб, в т.ч. вірусної етіології, не виявлено.

Контроль за якістю і безпечністю води поверхневих водойм в організованих місцях масового відпочинку населення забезпечують їх власники не менше 2 разів на місяць впродовж оздоровчого періоду. Перевірки таких місць відпочинку на відповідність вимогам санітарного законодавства щодо їх облаштування, благоустрою, забезпечення питною водою, громадськими туалетами, урнами здійснюють установи Держпродспоживслужби у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКІ ПЛЯЖІ НА ВОЛИНІ ПРИДАТНІ ДЛЯ КУПАННЯ (ПЕРЕЛІК)

Надрукувати
мітки:
коментарів