Як на Волині військові літуни тренувалися (фото)

Четвер, 15 червня 2017, 09:35

У Повітряних cилах Збройних cил України продовжується командно-штабне навчання "Блакитний тризуб -2017".

Задля вдосконалення практичних навичок у Волинській області на авіаційному полігоні екіпажі бойових літаків різних родів авіації успішно здійснили практичне застосування авіаційних засобів ураження у визначені наземні цілі, – повідомляє Повітряне командування "Захід" у Facebook.

Окрім того, у взаємодії з підрозділами Сухопутних військ успішно відпрацьовані навчальні завдання щодо знищення засобів повітряного нападу противника при прикритті військ та об'єктів фронту, нанесення удару по резервах противника, а також було здійснено десантування бойової техніки та особового складу високомобільних десантних військ з літаків Іл-76 та Ан-26.

Як зазначив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-полковник Сергій Дроздов, за легендою навчань, було розіграно три варіанта ситуацій з практичним відпрацюванням завдань щодо прикриття з повітря військ (сил), які виконують завдання в системі протиповітряної оборони з припинення збройної агресії.

Варто зазначити, що авіаційні екіпажі виконували практичні завдання у складних умовах повітряної обстановки, пов'язаної з ускладненням метеорологічних умов.

Загалом, зі слів командувача виду, перший день практичних дій пройшов успішно, ефективність у виконанні поставлених завдань була досягнута передусім завдяки налагодженню належної організації взаємодії між силами і засобами Збройних сил України, які беруть участь у навчаннях.

Також, як зазначив він, у практичних діях командно-штабних навчань беруть участь курсанти Харківського національного університету Повітряних сил, які наразі проходять практику у бойових авіаційних частинах.