Луцькі фонтани: хто винен, що вони жахливі (фото)

Середа, 14 червня 2017, 18:15

Під час проведення робіт з очищення фонтанів та заміні води працівники КП "Луцькводоканал" постійно натрапляють на сміття, яке туди викидають мешканці міста.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Заміна води у фонтанах здійснюється двічі на місяць. Обгортки від солодощів, палички від морозива, паперові та пластикові вироби, гори недопалків, гумові вироби знаходяться у рейтингу найпопулярнішого непотребу, що потрапляє у фонтани.

Як зазначається у повідомленні, люди та їх байдужість є найбільшим "злом" міських водограїв. Дорослі викидують недопалки, усілякі ганчірки, а діти, бавлячись у водоймі, залишають після себе палички з-під солодкої вати та серветки з-під морозива та багато іншого. Згодом під впливом різних природних факторів у воді відбувається процес гниття.

"Така велика кількість побутових відходів у фонтані рано чи пізно призведе до поломки насосного обладнання. А це додаткові витрати з бюджету міста, а отже, і витрати кожного лучанина. Чисто не там, де прибирають, а там де, не смітять", – зазначив механік цеху насосних та очисних споруд водопроводу КП "Луцькводоканал" Анатолій Сухалевич.

КП "Луцькводоканал" вкотре нагадує про те, що не потрібно засмічувати, ламати та купатись у фонтанах, адже фонтани – це, перш за все, окраса Луцька та місце відпочинку дітей.