На Волині затримали прикордонника, який "заробив" на контрабанді близько 2 тисяч доларів

Понеділок, 08 лютого 2016, 16:55

Прокуратура Волинської області оголосила про підозру у кількаразовому хабарництві дільничному інспектору прикордонної служби "Самари" Луцького загону.

Прикордонник налагодив схему, у якій сприяв незаконному перевезенню товарів через державний кордон України поза пунктами пропуску в зоні обслуговування ВПС "Самари", за що отримував фінансову винагороду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

В грудні минулого року прикордонник отримав 20 доларів за "допомогу" в перевезенні з Республіки Білорусь на територію України 2 ящиків білоруських цигарок.

2 лютого 2016 року працівник прикордонної служби одержав 1 тисячу доларів за організацію перевезення в Білорусь 5 кілограм бурштину.

Через 5 днів після останнього правопорушення, чоловік отримав ще 950 доларів хабаря за "допомогу" у перевезенні чергової 5-кілограмової партії бурштину до Білорусі. Під час цього, працівники СБУ затримали прикордонника "на гарячому".

Нині правоохоронці вирішують питання про відсторонення прикордонника від посади та обрання йому міри запобіжного заходу.