Поділитись:

Волинські спортивні товариства готують до "перехідного періоду" у фінансуванні

Понеділок, 08 лютого 2016, 15:27
Волинські спортивні товариства  готують до

Керівники області шукають шляхи фінансування фізкультурно-спортивних товариств.

У проекті обласного бюджету відсутнє фінансування апаратів фізкультурно-спортивних товариств "Колос", "Динамо", "Україна", "Спартак". Про це йшлося 8 лютого під час наради стосовно бюджету у обласній раді.

Зі слів, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, з бюджету області будуть фінансувати тренерський склад, проведення змагань.Для забезпечення апаратів товариств фінансування не передбачено. Голова вважає, що забезпечувати коштами ФСТ повинні власники майнових комплексів, а майно даних товариств на баланс області не передавали.

На думку депутата Волиньради Василя Столяра, не потрібно фінансувати товариство "Колос", оскільки там проводяться платні тренування і вони мають з чого заробити собі кошти.

"Після революції відбувалися розмови, важкоатлети були, боксери - всі сказали "Колосу ні копійки", - висловився колишній президент ФК "Волині".

У підсумку голова Волинської ОДА Володимир Гунчик підтримав ініціативу деяких депутатів зробити "перехідний період" та запропонував закласти фінансування на перший квартал. А вже після вивчення діяльності фізкультурно-спортивних товариств, при розгляді вільних залишків, вирішити, що робити далі.

До слова, фінансування товариств на півроку обійдеться бюджету області у 600 тисяч гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів