Чи є підстави для розпуску Луцькради: думка депутатів

Неділя, 11 червня 2017, 20:10

Луцька міська рада не виконала рішення суду щодо поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря. Теоретично голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик може надіслати подання Верховній Раді про проведення позачергових виборів у Луцьку.

Про те, чи варто це робити голові ОДА і чи потрібне Луцькраді повне переформатування, говорили під час програми Протилежний Погляд LIVE у п'ятницю, 9 червня.

"Юридичних підстав на сьогодні про розпуск Луцькради немає. Щодо того, чи хтось із нас боїться позачергових виборів до Луцької міської ради, скажу за нашу фракцію: ми не боїмося. Тобто якщо таке буде, то без проблем", – сказав депутат Луцької міської ради Микита Рабан ("УКРОП").

Про те, що немає підстав розпускати Луцькраду, погодився і депутат Тарас Шляхтич ("Самопоміч").

"Дуже багато факторів має збігтися для того, щоби в голови адміністрації виникло право відправити клопотання до Верховної Ради з пропозицією дострокових виборів місцевої ради. Це дуже складний механізм. Наразі сукупності цих фактів немає", – зазначив він.

Натомість за результатами голосування, яке тривало під час ефіру, 270 лучан вважають, що депутатів Луцької міської ради треба переобрати. І тільки 21 лучанин вважає, що розпускати раду непотрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ЯВИВСЯ ПРИВІД ДЛЯ ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ ДЕПУТАТІВ ЛУЦЬКРАДИ, – ЖУРНАЛІСТ