Поділитись:

Наскільки безпечні луцькі пляжі

Неділя, 11 червня 2017, 21:00

"Купальний" сезон у Луцьку офіційно стартував 1 червня. Він триватиме до 1 вересня.

У межах міста є два затверджені місця для відпочинку біля водойм: пляж у центральному парку міста та Теремнівські ставки. Про те, наскільки вони безпечні, дізнавався Конкурент.

Заступник начальника відділу із благоустрою Луцької міської ради Любов Грабовська розповіла, що обидві території до пляжного сезону готові. Відповідні паспорти пляжів підписані всіма структурами.

"Цьогоріч пляжі оновлювали, ремонтували. Нові сходи спуску до води зробили", – розповіла чиновниця.

Автор фото:прес-служба Луцької міської ради

Автор фото:прес-служба Луцької міської ради

Любов Грабовська запевнила, попитом пляжі користуються.

Підтвердив її слова і заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський.

"У теплу пору року пляжі заповнені", – зазначив він.

Також Свірський розповів, що водойми щороку розчищають і готують до нового сезону.

"Ми обстежили підводну частину дна, водолази підняли з водойм в центральну парку 2 бетонні глиби з трубами, колоди. З теремнівської водойми – сміття і пляшки. На сьогодні саме дно пляжів є безпечним", – зазначив він.

Однак, відзначив Анатолій Панасович, треба зважати на рельєф дна водойми.

"До прикладу, дно Стира має виямки, тут треба бути обережним, особливо дітям. Озеро в Теремно має пологе дно. Тут безпечніше", – розповів чиновник.

Із його слів, на двох пляжах з 10:00 до 20:00 чергують рятувальні пости. Рятувальники пройшли щорічні навчання. Пости оснащені рятувальним майном: є круги, човни, мотузки.

Автор фото:прес-служба Луцької міської ради

Автор фото:прес-служба Луцької міської ради

Анатолій Свірський повідомив, що перевірили якість і самої води.

"У нас є лабораторні аналізи води, ми наймаємо лабораторію, яка здійснює дослідження. Наразі вони нам дали висновок, що вода не має небезпечних інфекційних збудників", – зазначив він.

Також чиновник додав, що на території пляжів встановили додаткові урни для сміття. До того ж пляжі постійно прибирають працівники комунальних служб.

Надрукувати
мітки:
коментарів