Поділитись:

"Луцьктеплу" дали відстрочку на сплату боргів

Понеділок, 08 лютого 2016, 16:22
«Луцьктеплу» дали відстрочку на сплату боргів

Господарський суд Волинської області дав відстрочку ДКП "Луцьктепло" у сплаті боргів на суму понад 3,5 мільйона гривень для ДК "Газ України" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" до 31 березня 2016 року.

Як стало відомо, комунальне підприємство "Луцьктепло" заборгувало ДК "Газ України" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" 1 мільйон 976 тисяч інфляційних витрат та 1 мільйон 560 тисяч гривень 3% річних, - про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У грудні 2015 року дочірня компанія "Газ України" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" подала до суду Волинської області на "Луцьктепло" з вимогою виплатити кошти за спожиті послуги та нараховані штрафи. Однак, посилаючись на складне фінансове становище, суд частково задовольнив заяву "Луцьктепла" та надав відстрочку у виконанні рішення до 31 березня 2016 року, - йдеться в Реєстрі судових рішень.

Не погоджуючись з прийнятою судом першої інстанції ухвалою, дочірня компанія "Газ України" національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" звернулася до Рівненського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просила скасувати ухвалу господарського суду Волинської області від 17.12.2015 року у справі №903/719/14 та відмовити ДКП "Луцьктепло" у наданні відстрочки виконання рішення суду у справі №903/719/14.

Однак Рівненський апеляційний господарський суд постановив залишити без змін ухвалу господарського суду Волинської області від 17.12.15 року та апеляційну скаргу ДК "Газ України" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" - без задоволення.

Справу повернуть господарському суду Волинської області.

До слова, станом на 1 листопада 2015 року кредиторська заборгованість "Луцьктепла" складала понад 141 мільйон гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів