Поділитись:

У Луцьку відбувся фестиваль "Назустріч Реформації" (фото)

П'ятниця, 09 червня 2017, 21:30

У Луцьку відбувся Благодійний міжконфесійний фестиваль "Назустріч Реформації".

Подія, що об`єднала тисячі християн зі всієї Волині, стала святом добра, миру та єдності, – зазначають організатори.

Розпочався фестиваль Парадом щасливих сімей. У супроводі оркестру тисячна колона пройшла центральною вулицею міста. Попереду їхала карета з молодятами, а містяни цілими родинами з транспарантами, прапорцями, повітряними кульками пішою ходою йшли вслід, вигукуючи гасла фестивалю: "Є родина – є країна!", "Міцна сім`я – міцна держава!", "Тато, мама, я – запланована Богом сім`я!".

Завершився парад на Театральному майдані урочистим вічем та молитвою за сім`ї України й Луцька зокрема, яку звершив голова Волинського об`єднання церков християн віри євангельської п`ятидесятників Михайло Близнюк.

До слова були запрошені Анатолій Антонюк, старший пастор християн адвентистів сьомого дня у Волинській області, та Павло Миронюк, голова Волинського обласного міжконфесійного оргкомітету з відзначення 500-річчя Реформації. Також зі святом гостей фестивалю привітав Ігор Поліщук, виконувач повноважень Луцького міського голови.

Продовжився захід у фестивальному містечку, що розгорнувся на площі та по вулиці Лесі Українки.

Найбільшим наметом була локація для сімей. Подружні пари мали можливість згадати своє весілля, побувати на побаченні та написати лист своїй половинці. Для дітей працювали безкоштовні батути, а всі охочі чоловіки-татусі могли випробувати свої сили у перетягуванні автомобіля на швидкість.

"Країна здоров`я" привабила до себе більше ста відвідувачів. Зареєструвавшись, кожен учасник мав змогу виміряти тиск, об`єм легень, вагу, ріст та інші показники, за результатами яких комп`ютер визначав біологічний вік людини.

Виставка соціально-благодійної діяльності протестантських церков Волині була представлена на 12 локаціях. Християни з Ковеля, Любомля, Маневич, Рознич, Ківерець, Луцька розповіли та наочно показали роботу, яку здійснюють за покликом серця і з великою любов`ю.

Свою працю демонстрували: християнські медіа, місії та організації; служіння людям з обмеженими фізичними можливостями; служіння алко- , наркозалежним, ув`язненим та бездомним; служіння милосердя потребуючим; християнська освіта; служіння в зоні АТО; служіння людям похилого віку; літній активний відпочинок; медичне служіння; молодіжні, підліткові та спортивні проекти.

Усі, кого зацікавив певний вид діяльності, отримали вичерпну інформацію та ознайомилися з умовами співпраці. Так, для прикладу, капелани, що здійснюють служіння в зоні АТО, розповіли, в чому саме мають потребу військові та мирне населення на Сході і як можна долучитися до їхньої діяльності.

Завершальним акордом фестивалю був святковий концерт. Участь у ньому взяли сольні виконавці, гурти та хори, а родзинкою став симфонічний оркестр "SOLI DEO", у виконанні якого прозвучали прекрасні християнські композиції.

Молитву за припинення війни на Сході, мир в Україні та єдність усіх християн звершили голова Волинського об`єднання церков християн віри євангельської п`ятидесятників, Михайло Близнюк та голова Волинського обласного об`єднання церков євангельських християн-баптистів, пастор Ярослав Троць. Зупинитися і подумати, хто ми є, з якою ціллю прийшли на цю землю, куди ми підемо і де проведемо вічність, – закликав Ярослав Леонтійович.

Волинський обласний міжконфесійний оргкомітет з відзначення 500-річчя Реформації висловлює щиру подяку усім, хто взяв активну участь у підготовці та проведенні заходу, зокрема владі міста Луцька, за сприяння та допомогу у проведенні фестивалю "Назустріч Реформації".

Надрукувати
мітки:
коментарів