Поділитись:

Що буде з польським консульством у Луцьку після "безвізу"

П'ятниця, 09 червня 2017, 12:02
Що буде з польським консульством у Луцьку після

Генеральний консул Республіки Польщі в Луцьку Вєслав Мазур переконаний, що після впровадження безвізового режиму для України консульство продовжить активно працювати.

Про це він сказав в інтерв'ю Громадському радіо.

"Я дуже спокійний щодо цього питання, тому що це рішення щодо відміни безвізового режиму стосується лише власників біометричних паспортів. За інформацією, якою я володію з української сторони, лише 15-20 % населення України має біометричні паспорти. І водночас виїзди на підставі Шенгенської візи пов'язані з культурною або економічною діяльністю. Натомість більше громадян клопочуться про отримання робочої візи. Наприклад, торік консульство Польщі в Луцьку видало понад 288 тис. віз. З них майже 170 тис – це робочі візи. Крім того, національні візи включають всіх студентів, які навчаються в Польщі", – зазначив Вєслав Мазур.

Із його слів, вже з початку 2017 року видано близько 150 тис. віз. І попит на візи зростає. До того ж робота консульства – це не лише видача віз, а й і культура, спорт, промоція Польщі.

Нагадаємо: наприкінці травня близько сорока активістів зібралися навпроти консульства Польщі у Луцьку, вимагаючи від нового генконсула Вєслава Мазура публічних вибачень за те, що він назвав Бандеру бандитом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ – ЗМІНИ В РЕЄСТРАЦІЇ НА ПОЛЬСЬКУ ВІЗУ

Надрукувати
мітки:
коментарів