Поділитись:

Волинян попереджають про загрозу кору

П'ятниця, 09 червня 2017, 11:39
Волинян попереджають про загрозу кору

Міністерства охорони здоров'я в Україні стурбоване початком епідемічного підйому захворюваності на кір. Нестійкій епідемічній ситуації сприяли низькі обсяги охоплення профілактичними щепленнями дітей та циклічність цього захворювання.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За чотири місяці поточного року в Україні зареєстровано 172 випадки кору проти 8 за аналогічний період минулого року. Підвищення захворюваності на кір відбувається в Одеській та Івано-Франківській областях, зареєстровано 7 спалахів цього захворювання. Аналіз випадків вияв, що із 172 захворілих 61 людина не отримала жодного щеплення проти кору, ще у 16 відсутні дані про щеплення, що також розцінюється як не щеплений контингент. До епідпроцесу кору залучені організовані колективи – дитячі навчальні заклади, лікувальні установи та особи із груп ризику (вагітні, медичні працівники, вихователі). За оцінками фахівців це сприятиме подальшому поширенню інфекції.

На сьогодні випадків кору у Волинській області не зареєстровано. Проте, враховуючи багаторічні спостереження, циклічність виникнення епідемічних ускладнень, аналіз охоплення щепленнями населення, медики прогнозують загостення ситуації.

Єдиним шляхом профілактики кору та запобігання ускладнень від нього є проведення дітям профілактичних щеплень, внаслідок чого і виробляється імунітет до хвороби.

Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, ревакцинацію — у 6 років. Її мета — захистити дітей, у яких з тієї чи іншої причини імунітет не сформувався.

За 4 місяці 2017 року вакцинацію проти кору в області проведено лише 30,5 % дітей, ревакцинацію – 28,5 %. Такий рівень охоплення щепленнями є загрозливим і сприяє виникненню та поширенню цієї інфекції.

На Волині є достатня кількість вакцини проти кору, а отже, кожна дитина може отримати щеплення в поліклініці за місцем проживання.

Надрукувати
мітки:
коментарів