Де гуляють наші діти (фото)

П'ятниця, 09 червня 2017, 07:40

"Луцьк – приємне відкриття!" – гарний слоган, чи не так? Але це для туристів, для тих, хто приїде сюди на день-два поблукати Старим містом, відвідати музеї, прогулятись центральними вулицями. А для нас, мешканців Луцька, тут ой як багато "неприємних відкриттів".

Прийшло літо, а з ним і вічна проблема батьків – куди подіти і чим зайняти дітей. Табір, дача, село – хто чим багатий. Але чимало дітлашні залишається у місті, і тут вибір невеликий – двір, сусідній двір і двір через дорогу.

Ремонт прибудинкових територій йде за графіком – доріжки, ліхтарі, місце для парковки… А що з дитячими майданчиками? А НІЧОГО! Те, що встановлювали перед виборами в рамках піар-кампанії, давно зламалось, а нові гойдалки та гірки поки не на часі (до виборів ще є час!)

Нема, то й нема – діти завжди знайдуть, чим зайнятись і як розважитись. Але ви бачили ті двори???

Прибирання прибудинкової території – це прямий обов'язок працівників житлово-комунального господарства, зокрема двірника. І, за правилами, прибирання передбачає підмітання тротуарів, проїздів, майданчиків, прибирання газонів від сміття, вивезення змету. Здійснюється воно ТРИЧІ на тиждень (у літній період з 6.00 до 14.00 години, в зимовий – з 7.00 до 15.00 години). Та насправді цього ніхто не робить! А ми, між іншим, щомісяця за це платимо!

Побутове сміття, побиті пляшки, недопалки, використані шприци – усе це лежить тижнями на дитячих майданчиках. Просто під ногами наших дітей. Біля гойдалок, біля гірок, біля лавок – скрізь. А хто може гарантувати, що дитина ненароком не пораниться склом чи ще гірше – шприцом, який може бути джерелом страшної інфекції? Хто відповідатиме за це??? Двірник, який не прибирає, як слід, чи начальник ЖКГ, який не стежить за виконанням обов'язків свого департаменту?

Навряд… Їм байдуже...