Волинські посадовці організували схему незаконного видобутку піску

Четвер, 08 червня 2017, 15:35

На Волині викрили посадових осіб відокремленого підрозділу публічного акціонерного товариства, які, зловживаючи службовим становищем, здійснювали на території родовища у Ковельському районі незаконну діяльність з видобутку піску.

За цим фактом триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 240 КК України. Такими діями посадовці нанесли збитки державі на суму майже 5 млн грн, – повідомляє прес-служба ГУ НП у Волинській області.

Під час слідства поліцейські встановили, що посадові особи відокремленого підрозділу публічного акціонерного товариства, зловживаючи службовим становищем, у порушення вимог порядку "Про надання спеціальних дозволів на користування надрами" та без оформлення відповідних документів здійснювали на території родовища у Ковельському районі площею 152,3 га незаконну діяльність із видобутку піску, який належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

Співробітники поліції провели санкціонований обшук в адмінприміщенніпідрозділу. Правоохоронці виявили та вилучили чотири екскаватори та два автомобілі, завантажені піском, документацію, що підтверджує реальні обсяги незаконно видобутих та реалізованих корисних копалин. Сума завданих матеріальних збитків становить майже 5 млн грн.

Правоохоронці проводять заходи, спрямовані на встановлення інших фактів злочинної діяльності фігурантів та інших осіб, причетних до протиправної діяльності з незаконного видобутку корисних копалин.

Санкція статті передбачає, зокрема, до 11 тис. 900 грн штрафу або позбавлення волі строком до трьох років.