Поділитись:

У Луцьку відбувся велосипедний екоквест (фото)

Середа, 07 червня 2017, 15:18

За ініціативи та підтримки міжнародної екологічної організації 350.org, Української Кліматичної Мережі в 11 містах України відбувся День Дій у рамках міжнародної кампанії "Міста для життя".

ГО "Екологічний рух "Твоя земля", яка є координатором події в Луцьку, провела велосипедний екоквест "Сім кроків для збереження клімату".

Зміна клімату – одна з найгостріших глобальних екологічних проблем, що виникли перед людством. Головними її причинами є великий викид парникових газів, а також порушення енергетичного балансу біосфери та її складників. Прогнози міжнародних наукових центрів із дослідження клімату вказують на те, що протягом наступного століття температура підвищиться на 2-5 градусів за Цельсієм, що спричинить серйозні кліматичні зміни, і різні екосистеми опиняться під загрозою зникнення.

"Наслідки потепління найбільш гостро відчуваються у містах, зокрема тривалі посушливо-спекотні періоди, – розповідає голова ГО "Екорух "Твоя земля" Олександра Тимошенко. – Через обмежену вентиляцію повітря, збільшення площ теплопоглинаючих конструкцій, зокрема будинки, асфальтове покриття, недостатні площі зелених насаджень і малу кількість "синіх" зон, погіршується самопочуття та здоров'я людей влітку. Також опади набувають концентрованого зливового характеру, що погіршує рух окремими районами, створює аварійні ситуації на вулицях. Задля зменшення негативних проявів зміни клімату варто впроваджувати адаптаційні, тобто пом'якшуючі заходи, включаючи їх в стратегію розвитку міста".

Учасники квесту "Сім кроків для збереження клімату", розділившись на три команди, не лише показали вміння вправно їздити вулицями міста на екологічному двоколісному транспорті, а й продемонстрували знання про довкілля та розв'язали завдання, пов'язані з енерго- та ресурсозбереженням у щоденному побуті.

"Приємно, що відгукнулися на наш захід спортсмени, студенти, школярі, громадські діячі, депутати, підприємці, представники ЗМІ, – продовжує Олександра Тимошенко. – Серед учасників і священик, і поліцейський – люди різного віку і статусу. Найменшому учасникові – Арсенчику – лише два роки! А це означає, що багато людей вболівають за те, в якому світі ми будемо жити завтра".

На завершення учасники заходу створили на території Луцького зоопарку нову зелену зону, посадивши молоденькі туї та самшит.

Організатори екоквесту висловлюють вдячність за підтримку партнерам, якими стали: географічний факультет та Центр екологічної освіти та культури СНУ імені Лесі Українки, відділ екології Луцької міської ради, Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, ТМ "Біопроферм", Луцький зоопарк, Молодіжний центр Волині, Благодійний фонд "Журавлина".

Надрукувати
мітки:
коментарів