Поділитись:

Рада розпочала боротьбу із порушниками паркування

Середа, 07 червня 2017, 09:40
Рада розпочала боротьбу із порушниками паркування

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, яким регулюється сфера паркування транспортних засобів.

У вівторок, 6 червня, за це проголосували 232 народних депутати. Така ініціатива не отримали підтримки від жодного волинського нардепа. Ігор Лапін проголосував проти законопроекту. Ірина Констанкевич і Степан Івахів не голосували. А Ігор Гузь, Юрій Савчук і Сергій Мартиняк були відсутні на засіданні.

Проект передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото- та відеофіксації правопорушень. Такі листівки з повідомлення про порушення будуть залишати на лобовому склі.

"Проект пропонує також надати уповноваженим місцевою владою інспекторам з паркування право притягати до відповідальності порушників правил зупинки-стоянки автомобілів в межах відповідного населеного пункту, якщо це порушення зафіксоване в режимі фотозйомки/відеозапису", – сказано у пояснювальній записці.

Інспекторам з паркування нададуть право здійснювати евакуацію та доставку транспортних засобів на спецмайданчик чи стоянку за умови, що його розміщення суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху, а також у разі паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права

"Прив'язку розмірів штрафних санкцій за порушення правил паркування, зокрема за несплату послуг з користування відповідними майданчиками, до вартості однієї години паркування (у 20-кратному розмірі), що є справедливим, адже лише у місті Києві діють три різні тарифи з оплати вартості паркування в залежності від територіального розташування майданчика (5, 7 або 10 грн. за 1 годину); надання 50% знижки в оплаті штрафів за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, у разі сплати штрафу протягом 10 банківських днів", – йдеться в описі документа.

У пояснювальній записці також вказується, що після тимчасового затримання транспортних засобів про це буде повідомлено поліцію із зазначенням часу затримання та місця, куди евакуйовано автомобіль.

Таку інформацію планують розміщувати на офіційному веб-порталі відповідного муніципалітету і надсилати повідомленням на мобільні телефони власників транспортних засобів.

Надрукувати
мітки:
коментарів