Українські вареники підкорюють європейські ринки
Українські продукти харчування все більше завойовують європейців, вітчизняні вареники та інші смаколики просто розмітають з полиць магазинів у країнах ЄС.
Про це пише директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко у Facebook, – інформує "Znaj.ua".
Українці все частіше відкривають у Європі невеличкі магазинчики, щоб нагадати співвітчизникам рідні смаки та залучити місцевих покупців.
За словами Дорошенка, наприклад, у Польщі дуже популярними стали знамениті цукерки "Вечірній Київ", бекон та халва, які пропонують значно дешевше, ніж місцеві виробники. Наприклад, у Варшаві можна купити рибну ікру з України втричі дешевше.
Найбільше у таких магазинах серед клієнтів - українців, які проживають за кордоном. Магазини просто не справляються з обігом товару.
Європейцям найбільше до смаку наші вареники, а також сушена риба.
Проте, за словами експерта, багато з українських продуктів "застряють" на митницях, через відсутність необхідних документів стандарту якості.
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
Бойову медикиню «Пташку» з «Азовсталі» хейтять в соцмережах, бо погладшала
Луцький бренд знову одягнув Лесю Українку
В мережі показали унікальну «Волинянку» за $3000 (фото)
Вербна неділя: листівки та привітання