Поділитись:

Лучанка виготовляє неймовірні ловці снів (фото)

Субота, 03 червня 2017, 20:19

Є заняття на межі ремесла і мистецтва, коли важко збагнути, де закінчується напрацьована техніка і починається вільний політ фантазії. Якщо ж роздивитись їх зблизька, можна побачити справжню магію, яку приховує кожен рух чи елемент.

"Таблоїд Волині" в рубриці "Професія крізь об'єктив" пропонує читачам глянути на різні види роботи з нового ракурсу та оцінити майстерність людей, які вкладають у свою справу душу.

Студентка Софія Гудич спробувала плести ловці снів у 2014 році на майстер-класі під час фестивалю "Woodstock, Україна". Потім якось зробила один – повісила на стіну, зробила другий-третій – подарувала, а згодом їх стало так багато, що з'явилася ідея працювати на продаж.

Далі, каже, так усе несподівано закрутилося, вигадувала нові форми, нові кольори, нові поєднання. Пригадує, що перший проданий ловець був зеленого кольору, з одним великим і трьома маленькими кільцями та голубиним пір'ям.


Усі матеріали знаходяться часто абсолютно несподівано – якщо майстриня бачить красиві елементи, які можна потім десь використати, то ніколи не пройде повз них. Працює із совиним, перепелиним, курячим, півнячим, гусячим та навіть яструбиним пір'ям.


Великий ловець із 3-4 основ і пір'ям Софія створює за 4-5 годин. Намагається закінчити роботу за один раз, але є в колекції і такі майже готові основи, які ще чекають свого зіркового часу. Каже, найбільш захопливим їй видається підбір кольорів, продумування дизайну та заплітання павутини, а найнуднішим – одноманітний процес прикріплювання пір'я.


"Мені постійно радять піти в церкву покаятися, бо навіщо ж робити ловці, коли є Бог. Якщо заглиблюватися в історію ловців, це така собі суто шаманська штука, але для того, аби то справді була річ, наповнена силою, треба виконувати чимало ритуалів. Наприклад, заплітати ловець під час різних фаз місяця, до складу мають входити оленячі жили, а пір'я треба ділити на чоловіче та жіноче… Зараз же це просто класна річ в інтер'єрі", – розповідає майстриня.



Софія каже, що їй неабияк подобається приносити у будинки людей позитив, адже річ, зроблена із хорошим настроєм, точно не може комусь зашкодити.


Дехто із покупців пише у відгуках, що справді почав краще спати після того, як в домі з'явився ловець. Майстриня ж зазначає, що сама на безсоння ніколи не скаржилася, але, разом з тим, жахіття їй не сняться.




Кольори, деталі та кількість кіл не мають якогось символічного значення, усе залежить від бажання і фантазії. Найбільший ловець дівчина плела з колом хула-хупа в основі – то була прикраса на весільну арку.



Своїх щасливих власників знайшли уже більше 60 ловців від Софії Гудич. Найбільше їх традиційно замовляють напередодні свят, а влітку цей позитивно заряджений диво-декор та його авторку можна буде відшукати на фестивалях "Бандерштат" і "Файне місто".









Надрукувати
мітки:
коментарів
17 грудня 2023
29 листопада 2023
19 листопада 2023
18 жовтня 2023
08 серпня 2023
07 серпня 2023
01 серпня 2023
27 липня 2023
27 березня 2023
01 січня 2023