"Політичний психоз" у Луцькій міській раді

Четвер, 01 червня 2017, 07:40

Психоз – порушення психіки, яке супроводжується маренням, різкими перепадами настрою, порушенням світосприйняття.

Як на мене, в подібному "політичному психозі" перебуває Луцька міська рада ось уже понад три місяці. Спочатку була "битва за крісло секретаря Луцькради", коли одні депутати в залі сиділи на 19-й позачерговій сесії, інші – на 20-й черговій. Далі почалося переформатування виконавчого комітету Луцькради, обрання нових заступників, суди між депутатами, взаємне звинувачення у затягуванні призначення позачергових виборів міського голови.

Вчора на сесії відбулася заміна голів постійних комісій, які не входять в коло нової "правлячої кухні". Проект рішення підготований "земельною" комісією (яка тепер активно вирішує питання будь-якого профілю). Депутати звільнили директора ЛПЕ Ігоря Грицюка, який каже, що йому двічі пропонували піти "по-хорошому". А на десерт ще й конфлікт між керівником патрульної поліції Луцька Олександром Вовченком та керівництвом міста.

Чого чекати далі? Які ще виникатимуть конфлікти? Яке важливе рішення знову пройде через "усепрофільну земельну комісію"? А що буде, якщо Юлія Вусенко виграє суд у Пустовіта і її зняття з посади секретаря Луцькради визнають незаконним? Чи почнуть тоді депутати "відривати один одному голови" через передозування "юридичною колізією"?

Хіба це нормальна, конструктивна політика? Ні, це більше нагадує психоз, "політичний психоз".