Поділитись:

На Волині затримали авто з краденою деревиною

Субота, 06 лютого 2016, 17:18
На Волині затримали авто з краденою деревиною

Рейдова бригада лісової охорони ДП "Цуманське ЛГ" та громадського формування "Айдар" сьогодні вночі у селі Сильно Ківерцівського р-ну звернула увагу на бус, що виїжджав із котрогось подвір'я.

Їхав повільно, очевидно мав важкий вантаж. Лісоохоронці спробували його зупинити, та водій на всі застережні знаки не реагував, а при виїзді з селища несподівано звернув в останній двір, закрив автівку і втік до лісу, - повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Члени рейдової бригади, присвітивши ліхтариками, побачили у бусі три дубові колодки. Тож одразу викликали на допомогу правоохоронців", – розповів головний лісничий ДП "Цуманське ЛГ" Сергій Арендарчук.

Власника автомобіля знайшли у лісі над ранок. Ним виявився підприємець з села Гораймівка на прізвище Мельник. Чоловік має власну пилораму і вирішив розжитися на волинський дуб. Тож поїхав у Сильно і завантажився трьома трьохметровими колодками дуба на подвір'ї, яке йому показали.

Лісоохоронці вже знайшли місце, де було зрізано два дуби. Це лісові угіддя ДП "Цуманського ЛГ". Діаметр пеньків відповідно складає 58 і 80 сантиметрів. З одного дерева забрано дві колодки по три метри, з другого – одна триметрова. Тепер правоохоронці виясняють, хто їх зрізав і як часто житель села Сильне приторговує на своїй дубовій перевалочній базі.

Автомобіль разом із краденим лісом вилучили та відправили на штрафмайданчик Ківерцівського райвідділу поліції. Проводиться слідство.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
24 березня 2024
21 березня 2024